angina Testovi i dijagnoza

Liječnik vašeg djeteta će početi s fizičkog ispit koji će uključivati

S ovom jednostavnom testu, liječnik trlja sterilni štapić preko leđa svog djeteta, grlo kako bi dobili uzorak izlučevina. Uzorak će biti provjereni u klinici ili u laboratoriju za streptokoknih bakterija.

Mnoge klinike su opremljeni laboratorij koji može dobiti rezultat testa u roku od nekoliko minuta. Međutim, drugi pouzdaniji Test se obično šalju u laboratorij koji može dati rezultate u roku od 24 do 48 sati.

Ako se brzo u-klinici test dolazi natrag pozitivan, tada je vaše dijete gotovo sigurno ima bakterijsku infekciju. Ako test vrati negativan, tada vaše dijete vjerojatno ima virusnu infekciju. Vaš liječnik će čekati, međutim, za više pouzdan out-of-klinici laboratorijski test kako bi se utvrdilo uzrok infekcije.

grlo bris

Kompletna krvna slika (CBC)

Vaš liječnik može odrediti CBC s malom uzorku od vašeg djeteta krvi. Rezultat ovog testa, koji često može biti dovršen u klinici, stvara broj različitih vrsta krvnih stanica. Profil što se uzdiže, što je normalno ili ono što je ispod normalne može naznačiti da li je infekcija je vjerojatno uzrokovana bakterijskom ili virusnom agent. CBC nije često potrebno dijagnosticirati strep grlo. Međutim, ako je strep grlo laboratorij test je negativan, CBC može biti potrebna kako bi se utvrdio uzrok upale krajnika.