apneja za vrijeme spavanja tretmani

Apneja za vrijeme spavanja tretmani u rasponu od promjene načina života, kao što su gubitak težine ili mijenjanje pozicije spavanja, na CPAP terapije, kirurškog zahvata.

Apneja za vrijeme spavanja i drugih uzroka umora

Vi svibanj biti u mogućnosti za liječenje blage slučajeve apneja za vrijeme spavanja promjenom ponašanja, na primjer,

Kontinuirano pozitivna dišnih putova tlak – koji se nazivaju CPAP – je tretman u kojem maska ​​se nosi preko nosa i / ili usta dok vi spavate. Maska je zakačen na stroju koji daje kontinuirani protok zraka u nosu. Ovaj protok zraka pomaže zadržati dišnih puteva otvoren, tako da je disanje redovita. CPAP je najčešći tretman za apneja za vrijeme spavanja. Tu je i dvo-razini pritiska pozitivne dišnih puteva ili BPAP, koji je sličan CPAP ali promjene protoka zraka kada udišete i izdišete.

Zubni uređaji mogu biti da vam pomoći zadržati dišnih putova otvoren tijekom spavanja. Takvi uređaji mogu biti posebno dizajniran od strane stomatologa s posebnim stručnosti u liječenju apneja za vrijeme spavanja.

Ako imate odstupili nosni septum, povećani krajnici ili malu donju čeljust s overbite uzrokuje grlo da bude preuska, kirurgija svibanj biti potrebno ispraviti apneja za vrijeme spavanja.

Najčešće izvodi vrste operacije za apneja za vrijeme spavanja uključuju

Postoje minimalno invazivne uredski postupci koji smanjuju i ukruti meko tkivo meko nepce. Iako su ti postupci bili učinkoviti u liječenju hrkanja, njihova učinkovitost u liječenju apneje za vrijeme spavanja u dugoročno nije poznat.

Za ljude koji ne mogu koristiti CPAP, implantiranu zove Inspire je sada dostupan. Uređaj, pod nazivom gornji dišni put stimulator, sastoji se od malog impulsnog generatora stavljen pod kožu u gornji dio prsa. Žica koja vodi do pluća prepoznaje ljudsko prirodni uzorak disanja. Još jedna žica, što je dovelo do grla, pruža blagu stimulaciju živaca koji kontroliraju mišiće dišnih putova, držeći ih otvorenima. Liječnik može programirati uređaj iz vanjskog daljinskog upravljača. Također, oni koji imaju inspiriraju koristiti daljinski da ga uključi prije spavanja i isključiti nakon buđenja u jutro.