borave aktivan s osteoartritisom

Ako vam liječnik kaže da imate Osteoartritis (OA), možda pretpostaviti svoje dane biciklističkih klasa unutarnju i dizanje utega više. S boli u zglobovima, oteklina i ukočenost u svoju budućnost, to je teško zamisliti ispumpavanje željeza u teretani – mnogo manje piling svoju laganu bol tijelo s kauča voziti tamo.

Kad Kathi Deresinski, 57, s osteoartritisom je prvi put dijagnosticirana, bila je trkač i aerobik učitelj. Njeno stanje je brzo staviti kočnice na svom aktivnom načinu života. “Bol je bila tako teška da ometa moje učenje, to ometa moju sposobnost da hodaju”, kaže Deresinski, koji trenutno predaje u zdravstvu, Sport & Exercise Odjela za znanost u Chicago-područje Triton College.

Deresinski uskoro saznaje da – ne samo da bi trebao vježbate kad imate OA – to je jedna od najvažnijih stvari koje treba učiniti da ostanu aktivni. “Došao sam do zaključka da možete održavati svoj nivo aktivnosti”, kaže ona. “Moraš ga mijenjati, ali to ne znači da ne možete nešto učiniti.

Imajući Active s OA

Postoji stara mit da ako boli, ne to učiniti “, kaže Patience White, MD, potpredsjednik za javno zdravstvo u Fondaciji za artritis, i profesor medicine i pedijatrije na George Washington University School of Medicine i zdravstva. u stvarnosti, kaže ona, suprotno je istinito. “Ako to ne učinite pravo vježbe niskog utjecaja, što zapravo može smanjiti bol.

Vježba štiti zglobove jačanje mišiće oko njih. Kada imate jake mišiće, oni apsorbiraju previše povlačiti da vaši zglobovi obično će potrajati. Osim toga, kreće na zglobove drži ih tekućine i savitljiv.

Aktivan održava ne samo snagu mišića oko zgloba, ali i maziva zglob “, objašnjava Audrey Lynn Millar, PT, PhD, vježba fiziolog i profesor fizikalne terapije na Državnom sveučilištu Winston Salem, i autor Akcijskog plana za Artritis. “način na koji smo dobili prehranu u zglobovima je ugovaranjem te ih opušta, što nam je činiti kroz pokret.

Uzimajući previše ostalo je kontraproduktivno kada imate osteoartritis, jer de-uvjete svoje mišiće i zglobove. “Ideja da samo postane kauč krumpir nije točan. Želimo da ljudi budu gore i kreće svoje zglobove”, kaže David Borenstein, MD, klinički profesor medicine na George Washington University Medical Center.