drugog tromjesečja trudnoće: što očekivati

Kao što unesete drugog tromjesečja trudnoće, jutarnje mučnine i umor koji vas muči u posljednja tri mjeseca bi trebao biti blijedi, ostavljajući vam osjećaj više energičan i opet vole svoju staru sebe.

Drugo tromjesečje je, za mnoge žene, najjednostavnijih tri mjeseca trudnoće. Uzmite si vremena i sada, dok ste osjećaj bolje i vaša energija je gore, za početak planiranja za bebin dolazak.

Tijekom drugog tromjesečja, beba raste brzo. Između svom 18. i 22. tjedna trudnoće ćete imati ultrazvuk tako da vaš liječnik može vidjeti kako beba napreduje. Također možete naučiti spol svog djeteta, osim ako ne želite biti iznenađeni.

Iako bi trebao biti bolje osjeća sada, velike promjene i dalje se odvijaju unutar vašeg tijela. Evo što možete očekivati.

Savjeti za Žgaravica građena prema tradicionalnom; Zdrava Diapering: Osnovni; Posjete stomatologu za trudnice

Bol u leđima. Dodatnu težinu koju ste stekli u posljednjih nekoliko mjeseci počinje vršiti pritisak na leđa, što je laganu bol i bolne. Kako bi se olakšala pritisak, sjedite uspravno i koristite stolac koji pruža dobar povratak podršku. Spavanje na boku s jastukom tucked između nogu. Izbjegavajte branje gore ili nošenje teške. Nosite nisku petu, udobne cipele s dobrim arch support. Ako je bol stvarno neugodno, pitajte svoju partnericu trljati bolne točke, ili se počastite masažom trudnoće.

Krvarenje zubnog mesa. Oko polovice trudnica razvije otečene, tender desni. Hormonska promjene šalju više krvi desni, što ih više osjetljiv i nanoseći im da se lakše krvari. Desni trebao vratiti u normalu nakon rođenja djeteta. U međuvremenu, koristite mekše četkice za zube i biti nježan kad konac, ali ne štedjeti na zdravlje zubi. Istraživanja pokazuju da trudnice s bolesti desni (parodontna bolest) može biti više vjerojatno da će ići u prijevremene trudove i isporučiti niske rođenja-weight baby.

Povećanje grudi. Velik dio nježnosti dojke ste doživjeli tijekom prvog tromjesečja trebali nositi off, ali grudi su i dalje raste dok se pripremaju za hranjenje beba. Ide gore veličinu grudnjaka (ili više) i nosi dobru podršku grudnjak može učiniti ako se osjećate ugodnije.

Zdravi Recepti minus Heartbur; Zaštititi svoju obitelj od klice; Neugodno zbog inkontinencije?