govori turska: dobiti najbolje iz vaše ptice

Dan zahvalnosti je vrijeme-počašćen tradicija, vrijeme je za obiteljska okupljanja, u kojima obrok koji potiče over-the-top dekadenciju. A za mnoge (nekih 97% nas), pomisao na Dan zahvalnosti bez purana je hereza. Mi progutati otprilike 45 milijuna purana slaviti godišnji odmor.

Da biste osigurali da vaš zahvalnosti večera je sigurna, hranjiva i ukusna, pitali smo stručnjake za neke pravovremene puretina savjete.

Tom puretina, što je veći muškarac ptica ukrašene šarenim perjem, ima dugu pletera – što je mesnat, naboran nabor kože koji visi prema dolje od grla – a poznat je po svom zaštitnom znaku “progutati”. Kokoši su manji i manje boja od muškaraca, a čine samo skljocanje.

I mužjaci i ženke su podigli intenzivno za svoje izvrsne mesa (i za jaja). Najčešće pasmine u SAD-u su bronca, narragansett, bijela Holland i Bourbon Red.

Mi smo svi čuli legendu o prvom zahvalnosti: Nakon teškog prve godine u Americi u 1621. hodočasnici proslavili uspješnu jesensku berbu voća, kukuruz i ostalo povrće. Oni su tukli izgledi i za to, bili su moćni zahvalni. Guverner hodočasnici ‘William Bradford proglašen dan zahvaljivati ​​koji je dijele novih kolonista i njihovih urođenih susjedima.

Tradicija nastavljena svake godine nakon žetve, au kasnim 1770-ih, Kontinentalnog kongresa predložio nacionalni Dan zahvalnosti. Godine 1863., predsjednik Abraham Lincoln proglašen zahvalnosti nacionalni praznik. (Predsjednik Franklin D. Roosevelt je kasnije izjavio da je praznik će biti obilježen na četvrtom četvrtka u studenom.)

Za većinu nas, nema sumnje da će Turska biti središnji naše zahvalnosti blagdan. Jedino je pitanje: Hoćemo li ga kupiti svježe ili smrznute?

Smrznuti ptice imaju tendenciju da se jeftinije, ali oni zahtijevaju više vremena za odmrzavanje ispravno.

“Ako imate sobu za odmrzavanje smrznute puretina u hladnjaku, plan jednog dana otopiti [svakog] 4-5 funti”, preporučuje kulinarski nutricionista Jackie Newgent. Postavite zamotan pticu na pladanj na dnu police vašeg hladnjaka tako sokovi neće kontaminirati drugu hranu.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha