idealno za odmor obrok

Vizije raskošnim stolom za odmor – postaviti s finim porculanom, poseban srebrni, i fancy kristal za godišnji blagdan – donijeti radost u moje srce. Sanjam o opojnim mirisima tradicionalne blagdanske obrok, sa svim divnim dodaci.

Naravno, izazov je shvatiti kako se upuštati u ovom jednom na godinu blagdan bez pakiranja na pounds. No, sve je zaista potrebno je pravo meni i malo planiranja, kažu stručnjaci.

Za glasnogovornika nutricionistička udruga Elisa Zied, RD, idealno za odmor obrok ima dva glavna sastojka: “Prvo, obrok je onaj koji sadrži namirnice koje volite i vraća uspomene kuće ili netko vama blizak.

Drugi sastojak je dobro društvo. Okolina se s tim ljudima u svom životu koji čine da se osjećate dobro o sebi i vas najsretniji je najveća radost.

Da bi bili sigurni da vaš izbor hrane vas dobar osjećaj o sebi, Zied sugerira razmišljanje vašeg tanjura kao što je podijeljena u četiri jednaka dijela.

Ona preporučuje da jedna četvrtina vašem tanjuru biti sastavljena od bjelančevina koje, kao što su pržena purećih prsa (kuhati s kožom za okus, zatim uklanja kožu prije jela) ili nemasnog mesa. Napunite pola tanjura – dvije četvrtine – s pirjanim ili lagano sautÃed povrća, kao što su zeleni grah, špinat, mrkva, ili patlidžana. Cijela zrna škroba, poput riže, tjestenine ili krumpira, mogu nadopuniti druga četvrti – to jest, osim ako ste planiranje na dekadentni desert.

“Skip škroba, ako želite uštedjeti nekoliko kalorija za neke kolačiće ili komad bakinu poznatog kolača odmor”, savjetuje Zied, autor nadolazeće knjige Dakle, što mogu jesti?

U stvari, s toliko nevjerojatan hrane na ruci, trebali preskočiti nešto što nije apsolutno vas oduševiti, kaže ona. “Ne gubite vrijedne kalorija na hrani ili slastica ne stvarno uživati.”

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha