kirurgija kod Crohnove bolesti: vrste operacije, komplikacije, oporavak, i još mnogo toga

Koje su prednosti i mane operacije Crohnove bolesti? Evo informacije o kirurgiji možete koristiti prilikom razgovora s liječnikom o mogućnostima liječenja za Crohnove bolesti.

: Suočavanje s Crohnovom bolesti

Crohnova bolest je kronična bolest u kojoj je crijevo ili crijeva, postaje upaljene i označen čireve ili čira na želucu. Uz ulcerativni kolitis, Crohn-ova bolest je dio skupine bolesti poznatih kao upalne bolesti crijeva (IBD).

Crohn-ova bolest obično utječe na donji dio tankog crijeva poznat kao ileum. To može, međutim, pojaviti u bilo kojem dijelu debelo ili tanko crijevo, želudac, jednjak, ili čak i usta. To se može pojaviti u bilo kojoj dobi, ali to je najčešće u dobi između 15 i 30 između njih.

Ljudi s Crohnovom iskustva bolest razdobljima teškim simptomima. Slijede razdoblja bez simptoma kada je bolest u remisiji. S Crohnove bolesti, remisije mogu trajati tjednima ili čak godina. Nažalost, ne postoji način da se utvrdi kada otpust će se pojaviti ili kada simptomi će se vratiti.

Simptomi Crohnove bolesti ovisi o tome gdje se bolest javlja u crijevima. Oni također ovisi o tome koliko teškim bolest. Općenito, simptomi mogu uključivati