liječenje astme u djece u dobi od 12 i starije

Simptomi astme u djece u dobi od 12 godina i stariji

Liječenje astme u djece u dobi od 12 i više godina zahtijeva različite korake nego u mlađe djece. Dobiti savjete o simptomima, lijekovima i pomoću plana za kontrolu astme.

hitnim slučajevima astme

Astma u starije djece može ometati san, škole, sportske i društvene aktivnosti. Ali pravilan tretman astme u djece može držati simptome na zaljev.

Testovi za dijagnosticiranje i praćenje astme

Vi i vaše dijete može smanjiti simptome astme praćenjem plana za kontrolu astme. To je pisani plan vi i vaše dijete razviti s Vašeg djeteta liječniku pratiti simptome i prilagoditi liječenje.

Korištenje mjerača protoka vrh

Liječenje astme u djece poboljšava dan-to-day disanje, smanjuje astme flare-up prozora i smanjuje poremećaje uzrokovane stanjem. Učeći kako bi se izbjeglo aktivira, pratiti simptome i upravljanje lijekove, čak i teška astma se može držati pod kontrolom.

Simptomi Uobičajeni astme u djece u dobi od 12 i starije uključuju

Neka djeca imaju nekoliko dan-to-day simptome ali su teške napade astme sada i onda. Ostala djeca imaju blage simptome ili simptome koji se pogoršati u određeno vrijeme. Možda ćete primijetiti da vaše dijete simptomi astme pogoršaju noću, s aktivnošću, kada vaše dijete ima prehladu, ili aktivira kao što su dim cigarete ili sezonske alergije.

Teške napadi astme mogu biti opasne po život i zahtijevaju liječenje hitnu pomoć. Znakovi i simptomi hitnim slučajevima astme u djece u dobi od 12 godina i stariji su

Za stariju djecu, liječnici mogu dijagnosticirati i pratiti astmu s istim testovima koji se koriste za odrasle. Funkcije pluća (spirometrija) testovi mjere kako brzo i koliko zraka Vaše dijete može izdahnuti, pokazatelj koliko dobro se pluća rade.

Liječnik vašeg djeteta može biti u mogućnosti da provjerite za upale u djetetovim dišnih puteva sa testom koji mjeri razinu dušičnog plina oksida u dahu. Općenito, više razine dušikovog oksida znači vašeg djeteta pluća ne rade, kao i oni bi trebali biti, a njegov astma nije pod kontrolom.

Liječnik može dati vaše dijete prijenosni, ručni uređaj (vrh mjerač protoka) kako bi izmjerili koliko dobro su njegovi pluća radi. A mjere vrh mjerač protoka koliko zraka Vaše dijete može brzo izdahnuti. Niska očitanja ukazuju na pogoršanje astme.

Vi i vaše dijete može primijetiti niske čitanja vrh toka prije nego simptomi postaju očiti. To će vam pomoći prepoznati kada prilagoditi liječenje kako bi se spriječilo astme flare-up.

posjetite svog liječnika