Nedostatak testosterona, erektilne disfunkcije, i testosteron nadomjesna terapija

Erektilna disfunkcija Trendovi

Testosteron je hormon koji proizvodi testisa i odgovoran je za pravilan razvoj muških spolnih karakteristika. Testosteron je također važno za održavanje mišića skupno, odgovarajuća razina crvenih krvnih stanica, rast kostiju, osjećaj ugode i seksualne funkcije.

Health Check: Koliko znate o Testosteron terapija?

Kao čovjek dobi, količina testosterona u njegovom tijelu, naravno, postupno se smanjuje. Ovaj pad počinje nakon 30. godine života i nastavlja se tijekom života. Neki uzroci niske razine testosterona su zbog

Bez adekvatne testosterona, čovjek može izgubiti svoj seksualni nagon, iskustvo erektilne disfunkcije, osjećaju se depresivno, imaju smanjen osjećaj ugode, a imaju poteškoća s koncentracijom.

Nizak testosteron može izazvati sljedeće fizičke promjene

Jedini točan način da se otkrije stanje je da vaš liječnik izmjeriti količinu testosterona u krvi. Budući da razina testosterona variraju tijekom dana, nekoliko mjerenja morat će se poduzeti kako bi se otkriti nedostatak. Liječnici vole, ako je moguće, za testiranje razine u ranim jutarnjim satima, kada je razina testosterona najviši.

Napomena: Testosteron treba koristiti samo osobe koje imaju kliničke znakove i simptome i medicinski dokumentiranih niskoj razini testosterona.