nemirnih lijekovi nogu sindrom i drugi tretmani

Nema lijekove za primarni sindrom nemirnih nogu, ili RLS, iako različiti tretmani često može pomoći ublažiti simptome. Liječenje sekundarne sindroma nemirnih nogu (RLS uzrokovane drugi medicinski problem) uključuje liječenje uzroka.

Prva linija obrane od sindroma nemirnih nogu je izbjegavanje tvari ili namirnice koje mogu biti uzrok ili pogoršaju problem. Ostanite daleko od alkohola, kofeina i nikotina. To može pomoći smanjiti vaše simptome. Osim toga, pregledati sve lijekove koje uzimate sa svojim liječnikom kako bi se utvrdilo je li bilo koji od ovih lijekova može biti uzrok problema.

Bilo temeljne medicinske uvjete, kao što su anemija, dijabetes, prehrambene nedostatke, bolesti bubrega, bolesti štitnjače, proširenih vena, ili Parkinsonove bolesti, treba liječiti. Dodaci prehrani za ispravljanje vitamin ili mineral manjak može se preporučiti. Za neke ljude, ovi tretmani su sve što je potrebno za ublažavanje simptoma RLS.

Vi svibanj također imati koristi od fizikalne terapije i self-care tretmani, poput istezanja, uzimajući vruće ili hladno kupke, whirpool kupke, primjenjujući vruće ili hladno oblozi na zahvaćena područja, udova masaža, ili vibracijskim ili električnom stimulacijom stopala i nožnih prstiju prije vrijeme za spavanje. Vježba i tehnike opuštanja također mogu biti od pomoći.

Dnevni lijek obično se preporuča samo za ljude koji imaju simptome sindroma nemirnih nogu najmanje tri noći u tjednu, ili kao što je određeno od strane liječnika. Imajte na umu da su lijekovi koji se koriste za liječenje primarne RLS ne izliječiti stanje, nego samo ublažavanje simptoma. Ljudi čiji RLS simptomi se javljaju sporadično mogu biti propisane lijekove uzeti samo kad imaju simptome.

Sljedeći lijekovi su najčešće propisane za liječenje RLS. Oni se mogu dati sami ili u nekim slučajevima, u kombinaciji. Vaš liječnik će propisati najbolji tretman plan za vas.

IZVORI

Nacionalna zaklada Sleep.

RLS (Willis-Ekbom Foundation Disease).

portalu e Health.

FDA.