Njega ljeta kosa – zadržati svoje brave izgleda super

Baš kao što su sunce štete vašoj koži, to može oštetiti kosu, previše. Slana voda i klor također uzeti danak na naše vlasi. Ne-tako-lijepe ishod: Prije nekoliko tjedana u ljeto, kosa koja je bila sjajna i lako upravlja izgleda i osjeća se prže.

Fried kosa nije samo govorna figura. Jessica J. Krant, MD, MPH, New York dermatologa, kaže da su ultraljubičaste zrake sunca zapravo “kuhati dlake.” Šteta je najočitije kad vidimo kosu obojenu postaje blijeda, izbijeljene i drzak.

Čak i kosa koja se ne boji će patiti od sunca izazvanog stresom. Ti UV zrake isušuju kosu i grubo se normalno glatke zanoktica ili vanjski sloj, od dlake.

Sušilica kosa, to je vjerojatnije je da će patiti od ljetne bolest koja je još više dosadan nego ujeda komaraca: kovrča.

To je zato što pržena kosa upija višak vlage u zraku, što uzrokuje vratilo da nabubri i što je dovelo do prekida u kutikule. Kosa nadima i ide na sve strane, ali glatka.

Plivanje pretuče kosu, previše. Zaronite u bazen i dok radite na prsno, klor je skidanje kose svojih prirodnih zaštitnih ulja. Ako ste plavuša, možete pronaći svoje brave da se na neprijatan zelenkaste cast. Koje je uzrokovano bakrenih molekula i drugih bazen kemikalije koje se vežu na protein u dlake.

Kupanje u moru naglašava kosu na drugi način. Sadržaj teških soli u morskoj vodi crpi vodu iz svoje kose i kože, kaže Krant. Mi završiti s orezati-y prstima i pržena kose.

Ljeto ne mora biti sezona loše kose dana. Uz malo dodatnog TLC, vaša kosa može izgledati odlično na steamiest dana. Ovdje su neke tople vremenske vitica-kroćenje savjeta iz Krant i Julia Papworth, slavnu frizer koji je radio sa zvijezdama uključujući i Cameron Diaz, Elijah Wood i Sarah Silverman.

No, budimo iskreni: Kada je zrak toliko gusta s vlagom se osjeća kao melasa, kovrča će se dogoditi. Ne gubite svoje ljeto pokušava boriti kovrča. Umjesto toga, naći jednostavan go-frizuru poput odličnog ponija, visok kolač, ili na strani pletenica za one visoke vlažnosti dana.

IZVORI

Jessica J. Krant, MD, MPH, osnivač Art of Dermatology, NY; asistent klinički profesor dermatologije, SUNY Downstate Medical Center.

Julia Papworth, frizer, Los Angeles.

Izvrsno! Tu su uvijek nove savjete koje mogu učiniti vašu kožu izgledati bolje.

Uzmite kožu želite s našim osobnim kože procjenitelja.

6 pitanja kako bi pronašli jedan za vas.

Stručnjak uzima za još, bronzan sjaj.

Koliko znate o krema za sunčanje?

Zaklada sa SPF dodaje zaštitu, ali je li to dovoljno?

Kako sunce oštećuje kosu i što učiniti kako bi ga zaštitili.

Bore, opekline od sunca. Što vas spasiti od?