okretaljka pljuska suze i ozljede

David T. Derrer, M; listopada 05, 2014

Baseball igrača, posebno bacač; Plivač; Igrač tenisa; nogometaši

Pada na shoulde; Korištenje ruku razbiti FAL; Dizanje teških utega

To je jedan od najmračnijih strahova vrčeva, tenisača, i mnogim drugim sportašima: rotator pljuska suza. Ako je žestoko, rotator pljuska suza može završiti igračeve karijere. Dakle, što je to točno; U okretaljka pljuska je skupina od četiri tetiva i mišića koji konvergiraju oko ramenog zgloba na vrhu nadlaktične kosti, nadlaktice kost iznad lakta. Zajedno, oni čine ” pljuska ” da se i drži ruku na mjestu i omogućuje da se presele u različitim smjerovima. Dok je Vaš rame je jedan od vaših većini mobilnih zglobovima, to je također nešto slaba. Previše stresa – ili previše fastballs – mogu izazvati djelomične suze i oteklina u tetiva okretaljka pljuska. Nagli stres može izazvati čak i jedan od tetiva povući daleko od kosti ili suza u sredini tetive. Okretaljka pljuska suze su ponekad pogrešno naziva ” rotirajućih pljuska suze. ”

Sportaši skloni dobivanje okretaljka pljuska suze su

Možete dobiti rotator pljuska suzu koju

Simptomi rotatorne manšete suza uključuju

Većina okretaljka pljuska suze postupno razvijati. Ali oni također mogu dogoditi odjednom – možda osjetiti pop, intenzivan bol i slabost u ruci.

Za postavljanje dijagnoze okretaljka pljuska suzu, vaš liječnik će vam dati temeljit fizički pregled. On ili ona će željeti da se presele svoju ruku u različitim smjerovima kako bi vidjeli što uzrokuje bol. Osim toga, vaš liječnik možda želite naručiti sljedeće testove

Ovi testovi će omogućiti vaš liječnik u pravilu iz drugih uvjeta i potvrditi da imate rotator pljuska suzu. On ili ona vas može uputiti na ortopedski kirurg za liječenje.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Bol u ramenu i ruci, koja varira ovisno o tome koliko je ozbiljna suza i; Slabost i nježnost u shoulde; Poteškoće pomicanjem ramena, pogotovo kada se pokušava podići svoju ruku iznad vaše hea; Snapping ili pucketanje zvuči kad se kreće shoulde; Nemogućnost da spava na ramenu

X-ray rame s nekim posebnim osvrtom; MRI (magnetsku rezonanciju, Arthrogram, posebna vrsta X-ray ili MRI učinio nakon što je boja se ubrizgava u zajednički, to će omogućiti svog liječnika za pregled pojedinosti, artroskopija, minimalno invazivna kirurška postupka u kojem je umetnut jedan maleni fotoaparat u ramenog zgloba kako bi dobili uvid u okretaljka pljuska artroskopije obično ne radi osim ako je vjerojatno da će vam trebati kirurški popravak na temelju drugih ne-kirurški testovima.