ozljeda leđne moždine: prilagođavajući svoj dom – Pregled tema

Kada napustite rehabilitacije (odvikavanje) centar za svoj dom nakon ozljede leđne moždine (SCI), morate imati svoj dom spreman za svoje posebne potrebe. Ovo su neki od adaptacije i adaptivne opreme svibanj vam je potrebno. Razgovarajte sa svojim odvikavanje tima o tome što će vam trebati posebno, a najbolji način da nastavi.

importan; Moguće je da je glavni naslov izvješća porodičnu encefalopatija s Neuroserpin uključenje tijela nije ime koje ste očekivali. Provjerite sinonime uvrštenje pronaći alternativno ime (e) i poremećaj podjele (e) na koju se ovaj izvještaj.

Invalidska kolica stane. Ako ste u invalidskim kolicima većinu vremena, visini i širini su zabrinutost. Možda ćete morati izgraditi rampu u vaš dom za jednostavan unos u invalidskim kolicima. Porazgovarajte sa svojim odvikavanje tim kako najbolje nositi s hodnika i vrata širine, countertops, vodeni slavine, sudopere, ručnika, prekidači za svjetlo i grijanje i hlađenje kontrole; Za jelo i kuhanje. Možda će vam trebati posebne ručke, tako da možete držati žlice, vilice, noževi, tanjuri, šalice, i druge pribor. Možda će vam trebati dugo slamke će vam pomoći da pije. Ako vam se kuhati, možda ćete trebati kraće peći, ili možete instalirati ogledalo iznad štednjaka tako da možete vidjeti hranu dok je za kuhanje; Dorada i dotjerivanje. Možda će vam trebati alate koji će vam pomoći da postignete svoje noge, povući na čarape, zip do zatvarača i otvoriti i zatvoriti gumbe. Vi svibanj također trebati čičak trake za odjeću ili obuću, petlje u svoje odjeće kako bi vam haljina i skinuti, spužve ili kupka rukavica, kao i posebne ručke za četkice za zube, češljevi, britve, i četki za kosu. Vi svibanj također potrebna posebna ogledala; Ostala prilagodljiva oprema uključuje alate koji će vam pomoći podići daleke stvari (reachers) i male predmete (ako imate malo pinch snage). Vi svibanj također trebati držači za telefone, olovke i olovke i uređaje za uključivanje i podešavanje električnih aparata kao što su radio, TV i računala.