poremećaji spavanja: simptomi i tipovi

Poremećaj spavanja Trendovi

Ako imate problema s dobivanje na spavanje ili spava preko noći, ako se probudite prerano ili imaju teško vrijeme buđenja na sve, ili ako ste pretjerano umorni tijekom dana, možda imate jednu od sljedećih spavanja problems.circadian

Saznajte više o nekim zajedničkim poremećaja spavanja.

Djeca i adolescenti trebaju najmanje devet sati sna po noći. Spavanje problemi i nedostatak sna može imati negativne utjecaje na uspješnost djece u školi, na izvanškolske aktivnosti, te u društvenim odnosima.

Je li prespavali dobivanje na putu vašeg dana? objašnjava što se može dogoditi – fizičke nuspojave – uzimajući previše spavanja.

Povremena hrkanje obično nije vrlo ozbiljna i uglavnom smetnja za svoj krevet partner. Međutim, ako ste uobičajen snorer, ne samo poremetiti spavanje uzorke onih oko vas, ali ćete također utjecati na svoju kvalitetu sna.

Parasomnije su prekidi poremećaji spavanja koji se mogu pojaviti tijekom poticaja iz REM spavanja ili djelomično poticaja iz ne-REM fazi. Parasomnije su noćne more, noćne strahove, mjesečarenje, konfuznog poticaja, i mnogi drugi.

Kada se probudite prestravljen od uznemirujuće noćne more, možda mislite da ste jedini odrasle koji ih ima. Uostalom, nisu odrasli trebao prerasti noćne more?

Noćni strahovi kod djece su izrazito različite od mnogo zajedničkih noćne more. Noćni strah simptomi su česti i ponavljajuće epizode intenzivnog plakanja i straha tijekom spavanja, teško budi dijete.

Evo informacije će vam pomoći da shvatite kako opstruktivna apneja za vrijeme spavanja može utjecati na vaš život i što se može učiniti o tome.

U središnjem apneja za vrijeme spavanja, disanje se redovito prekinuta za vrijeme spavanja, zbog načina na koji funkcionira mozak.

Nesanica je poremećaj spavanja koji karakterizira otežano pada i / ili borave u snu.

Mjesečarenje simptomi nisu tako očite kao što svibanj činiti. Saznajte pojedinosti ovdje.

Dok mokrenje u krevet može biti simptom osnovne bolesti, velika većina djece koja mokre krevet nemaju osnovne bolesti koja objašnjava njihovu mokrenje u krevet.

Narkolepsiju je neurološki poremećaj koji utječe na kontrolu spavanja i budnosti

Povremeni brušenje zubi, medicinski nazivaju bruksizam, obično ne uzrokuju štetu, ali kada zubi brušenje događa na redovnoj osnovi, zubi mogu oštetiti i druge komplikacije mogu nastati, kao što su čeljusti mišića nemir ili TMZ bol.

U osoba s REM ponašanje poremećaj (RBD), paraliza koja se normalno pojavljuje tijekom REM spavanja su nepotpuni ili odsutan, omogućujući osobi da “glume” svoje snove.

Cirkadijurni poremećaji ritma su prekidi u osobe cirkadijurni ritam – ime dano na “unutarnjeg tjelesnog sata” kojim se uređuje (približno) 24-satni ciklus bioloških procesa u biljaka i životinja.

Non-24-satna budnosti i spavanja poremećaj je specifična vrsta cirkadijurni ritam nereda koji je posebno čest među slijepim osobama. Osobe s N24 može pronaći sebe postupno ide u krevet poslije svake noći i buđenje kasnije svaki dan sve dok se njihov san raspored dobiva okrenuo sve na putu oko.

Periodni ud poremećaj kretanja (PLMD) je poremećaj spavanja karakterizira ritmičke pokrete udova tijekom spavanja.

Hipersomnija, ili prekomjerna pospanost, je stanje u kojem osoba ima teškoća u održavanju budnosti tijekom dana. Ljudi koji imaju hipersomniu mogu zaspati u bilo koje vrijeme – na primjer, na poslu ili dok su oni vožnje.

Jeste li se ikada osjećali kao da su budni, ali ne može kretati? Možda ste čak i osjetio strah, ali nije mogao zvati za pomoć? Ovo stanje se naziva paraliza spavanja.

Poremećaji u ishrani povezana sa spavanjem karakterizira abnormalna prehrambene navike tijekom noći.

Smjenama poremećaj spavanja problema sa spavanjem jer radite noći ili rotirajući smjene. Vi svibanj također imaju ovaj problem, ako imate teškoća u održavanju budnosti ili upozorenja kada se treba raditi svoj pomak.