Pregled tema – shizofrenija i trudnoća

Osobe sa shizofrenijom imaju ciljeve i želje kao i osobe koje nemaju bolest. To može uključivati ​​zasnivanja obitelji.

Vi ćete želite da ljudi koji će vam pomoći tijekom trudnoće i kada ste prvi put se brine za svoju novu bebu. To je najbolje da razgovaraju sa svojim liječnikom trudnoće (ginekolog), liječnik mentalnog zdravlja, te obiteljskog liječnika i svog djeteta, liječnik (pedijatar) o svim promjenama u liječenju ili načinu života tijekom i odmah nakon trudnoće.

Vi svibanj čudo ako je lijek uzmete za shizofreniju će naškoditi vašem djetetu. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome.

Vi svibanj biti uzimanje drugih lijekova za shizofreniju ili za nuspojave lijekova. Morate razgovarati o svim lijekovima koje uzimaju sa svojim lijecnikom.

Ne uzimajući skrb prije rođenja (prenatalne skrbi) koji ti i beba potreba; Ne jede dovoljno dobro i davanje beba loše prehrane; Uzimanje drugih lijekova ili dodataka koji mogu naštetiti vašem djetetu; Korištenje alkohola, droge ili duhana, od kojih svi mogu naškoditi vašem djetetu.

Uzimanje lijekova za kontrolu simptoma shizofrenije može spriječiti

Najbolja stvar koju možete učiniti je planirati svoje trudnoće sa svojim lijecnikom ili ih kontaktirati čim saznate da ste trudni. Oni mogu pomoći da donose odluke koje će trebati napraviti o lijekovima. Oni također mogu vam pomoći tijekom trudnoće i gledati za simptome ili probleme koje imate.