Prevencija raka kože (pdqто): prevencija [] – opće informacije o raka kože

Rak kože je bolest u kojoj se maligne (karcinoma) stanice oblik u tkivima kože.

Je pokožica se sastoji od 3 vrste stanica

Derma sadrži krv i limfne žile, folikula i žlijezda.

Anatomija kože, pokazujući pokožica, dermis i potkožno tkivo. Melanociti su u sloju bazalnih stanica u najdubljem dijelu epidermisa.

Pogledajte sljedeće PDQ sažetke za više informacija o raka kože

Postoji nekoliko tipova raka kože.

Najčešće vrste raka kože su karcinom pločastih stanica, koja se formira u skvamozne stanice i karcinom bazalnih stanica, koja se formira u bazalnim stanicama. Karcinom pločastih stanica i karcinom bazalnih stanica se također naziva rak kože nonmelanoma. Melanom, koja se formira u melanocita je manje uobičajena vrsta raka kože koji raste i brzo se širi.

Rak kože može se pojaviti bilo gdje na tijelu, ali to je najčešće u područjima koja su izložena suncu, kao što su lice, vrat, ruke i ruku.

Rak kože je najčešći oblik raka u SAD-u.

karcinom bazalnih stanica i karcinoma pločastih stanica su najčešće vrste raka kože u SAD-u. Broj novih slučajeva nonmelanoma raka kože pojavljuje se povećava svake godine. Ove vrste raka nonmelanoma kože obično se može izliječiti.

Broj novih slučajeva melanoma se povećava za najmanje 30 godina. Melanom je veća vjerojatnost da će se proširiti na obližnje tkivo i drugim dijelovima tijela, a može biti teže liječiti. Pronalaženje i liječenje melanoma rak kože rana može spriječiti smrt od melanoma.

Ova informacija se proizvodi i osigurava Nationa; aj; Institut (). Informacije u ovoj temi mogu se promijenila otkad je napisano. Za najnovije informacije, obratite se Nationa; aj; Zavod putem web stranica Internet na http: /; cancer.gov ili nazovite 1-800-4 raka.

 Javni Podaci iz Nacionalnog instituta za rak