prijeloma kralježnice kompresije uzroka, bol, rizicima i više

Ako ste bliži 60 godina i imaju bolove u leđima, nemojte pretpostavljati da je to normalan dio dobiti stariji. Ti bi mogao biti pod utjecajem loma spinalne kompresije.

Kad kosti su krhke, svakodnevne aktivnosti mogu izazvati manje prijeloma kralježnice kompresije. Kada savijati dizati objekt, propustiti korak, ili skliznuti na tepihu, možete staviti svoje kralježnice kosti na rizik od prijeloma. Čak i kašljanja ili kihanja može uzrokovati frakture kompresiju u težim slučajevima osteoporoze.

Nakon niza manjih prijeloma kompresije, vaše tijelo počinje pokazivati ​​učinke. Male pukotine i najtanje na kraju može uzrokovati kralježak kolaps – zove fraktura leđne kompresije.

Te sićušne pukotine može trajno promijeniti snagu i oblik kralježnice. Možete izgubiti visinu, jer vaša kralježnica je kraći. Većina prijeloma kompresije pojaviti u prednjem dijelu kralješka, što uzrokuje prednji dio kosti kolaps stvaranju klinastog oblika kralježak. Stražnji dio kosti je nepromijenjena jer je izrađen od teže kosti. To stvara pogrbljeno držanje pod nazivom kifoze ili Dowager grba.

Oko dvije trećine prijeloma kralježnice kompresije nikada ne dijagnosticira, jer mnogi pacijenti i obitelji da je bol u leđima je samo znak starenja i artritis. U stvari, mnogi ljudi je odložio posjet liječniku, jer oni ne shvaćaju što nije u redu, kažu stručnjaci. Ali ako osteoporoza se ne liječi, može dovesti do budućih prijeloma – i možda još težim prijelomima kompresije. Osteoporoza tretman značajno smanjuje, ali ne otklanja mogućnost nastanka još kompresijske frakture.

Svaki lom spinalne kompresije može uzrokovati povećanu pluća i probleme s disanjem, pa čak i prerana smrt. Bol od prijeloma koji ne zarastaju može dovesti do depresije. I nastavio korištenje lijekova protiv bolova mogu uzrokovati zatvor, što može pogoršati depresiju. I sve veći broj prijeloma može ponekad dovesti do osoba koja se stavlja u staračkom domu.