problemi s kožom i tretmani: tretman za njegu

Saznati o vrstama bakterijskih, gljivičnih, i virusnih infekcija kože.

Guba je uzrokovan sporo rastuće vrste bakterija Mycobacteriumleprae (M. leprae). Guba je također poznat kao Hansen bolest, nakon što je znanstvenik koji je otkrio M leprae u 1873.

Čir je crvena, otečena i bolna grozd čirevima koji su međusobno povezani pod kožu.

Infekcija se često počinje s malo rez, koji zarazi bakterijama. Ove Staph infekcije u rasponu od jednostavnog čir na antibiotike otporna na infekcije na ljudoždere infekcija.

Celulitis je uobičajena infekcija kože i mekih tkiva ispod. To se događa kada bakterija uđe pauzu u koži i širenje.

Impetigo je vrlo zarazna bakterijska infekcija kože. Može se pojaviti bilo gdje na tijelu, ali najčešće napada izložena područja.

Čir je infekcija kože koji počinje u folikuli ili ulja žlijezde. U početku, koža pocrveni na području infekcije, a tender lump razvija. Nakon četiri do sedam dana, tijesto ne počne pretvarati bijela kao gnoj skuplja ispod kože.

Pilonidalna cista se pojavljuje na dnu trtice (trtica) i mogu zaraziti i napuni gnoj. Jednom zaraženo, tehnički izraz je pilonidalni apsces.

Gljivične infekcije kože su vrlo česte i uključuju atletsko stopalo, jock šuga, lišajevi i kvasac infekcije.

Gliste ne uzrokuju lišajevi. Umjesto toga, ovaj površinski kože infekcije, također poznat kao tinea, uzrokuje gljiva zove dermatofita.

Sportaš stopala je uobičajena gljivične infekcije, a da ne morate biti sportaš da biste dobili. To neugodno bolest se javlja kod dječaka, djevojčice, muškarci i žene svih dobnih skupina.

Kandidijaza je infekcija uzrokovana skupine kvasca. Postoji više od 20 vrsta Candida, najčešće se Candida albicans. Ove gljive žive na svim površinama našeg tijela.

Ova gljiva se odnosi pobliže na kalup na ustajali kruh ili kvasac se koristi za skuhati pivo od bakterija koje obično uzrokuju infekcije. Kalup se nalazi na ruže trnje, sijenom, sphagnum mahovine, grančica, i tla. Dakle, infekcija je češći među vrtlarima koji rade s ružama, mahovina, sijenom, i tla.

Gljivična infekcija noktiju događa kada jedna gljiva napada nokta, noktiju na stopalima ili kože ispod noktiju, pod nazivom nokta.

Molluscum contagiosum je virusna infekcija kože koji uzrokuje bilo jednog ili više podignuta, poput bisera kvrga (papula) na koži.

Šindra (herpes zoster) je rezultat reaktivacije virusa koji također uzrokuje vodene kozice.

Varičela (varicella), virusnih bolesti karakterizirane vrlo svrbež crveni osip, je jedan od najčešćih zaraznih bolesti djece.