Problemi s kralješnicom disk – herniated uzroci disk, tretmani, i još mnogo toga

Samo osoba koja je doživjela oštećenu leđnu disk razumije patnju i bespomoćnost ona donosi. Bol može biti bolan. Svaki pokret čini se da bi ga gore.

Niska bol u leđima je činjenica života. Baš svatko će patiti od njega prije ili kasnije. Jedan od glavnih uzroka bolova u leđima, bilo akutni ili kronični, niska natrag soj; Dakle, ono što je u križima soj? Niz mišića i ligamenata u leđima drže kosti kralježnice na mjestu. Možete naprezanje te mišiće tako da ih se proteže predaleko, što uzrokuje sitne suze u tkivo. Mišići su tada oslabljen, tako da neće moći zadržati kosti kralježnice na mjestu ispravno …

Spinalni diskovi su gumena jastučići između kralježaka, specijalizirane kosti koje čine kičmeni stup. Liječnici ih nazvati intervertebral diskove. Svaki disk je ravna, kružni kapsula oko inča u promjeru i jedne četvrtine inča debeli. Oni imaju tvrd, vlaknast, vanjske membrane (anularni fibrosus) i elastičnu jezgru (The pulpozna jezgra).

Diskovi su čvrsto ugrađeni između kralježaka, a na mjestu drži ligamente koji povezuju kosti kralježnice i okolnih futrole mišića. Tamo je stvarno malo, ako ih ima, ima mjesta za diskove slip ili premjestiti. Točke na kojima se kralješci kretati i okretati se zove zglobne površine, koje strše kao lučna krila na obje strane stražnjeg dijela kralježnice. Ove zglobne površine su odvojene od diskova i držati kralješke od savijanje ili uvijanje pretjerano, što bi moglo oštetiti leđnu moždinu i životnu mrežu živaca koja teče kroz središte spinalnog kanala formira hrpu kralješka.

Disk se ponekad opisuje kao amortizer za kralježnicu, što ga čini zvuk fleksibilniji ili povodljiv nego što stvarno jest. Dok su diskovi učiniti odvojiti kralješka i držati ih od trljanja zajedno, oni su daleko od proljeća nalik. U djece, oni su gel- ili tekućinom ispunjene vrećice, ali oni počinju skrutne kao dio normalnog procesa starenja. Do ranoj odrasloj dobi, dovod krvi u disku je zaustavljen, mekani unutarnji materijal je počeo da se stvrdne, a disk je manje elastična. Do srednje dobi, diskovi su teške i vrlo tvrd, uz dosljednost komad tvrde gume. Ove promjene se odnose na starenje čine vanjski zaštitni obloge slabiji, a diskovi skloniji ozljedama.