problemi sa spavanjem dijagnostika, ispitivanja i tretmani

Poremećaj spavanja Trendovi

Znaš da ne spava dobro, ali niste sigurni zašto.

Prvo, vaš liječnik će vam dati pregledu i razgovarati s vama o tome što se događa. Ona će vam postaviti pitanja poput

Jana Kapla; Ti si grogi, vrtoglavicu, čak. Ne možete vidjeti ravno a ti sigurno ne mogu držati oči (ili um) usmjerena na ekranu ispred vas. A ti si prilično sigurni da vaš šef je primijetio. Želiš da joj uvjeriti da nisi pijan i imaš dovoljno sna. U stvari, imaš i više nego dovoljno. Može li to biti problem; Glasina: Spavanje previše je jednako loše kao i ne spava enoug; Svi smo čuli kako je važno da se dovoljno odmoriti, iako je većina od nas ne …

Ako ste već isprobali stvari kao što je osiguravanje dovoljno vremena za spavanje, a što je vaša spavaća soba dobro mjesto za odmor, vaš liječnik može predložiti da odete na spavanje laboratorij za više testova. To može potrajati jednu noć ili dvije.

Na spavanje laboratoriju, vi ćete biti zakačen na monitorima koji će pratiti svoje srce, mozak, pokreti i disanje, kao da spavaju. Sna stručnjak će pregledati rezultate i reći što misle.

Vaš liječenje će ovisiti o vrsti problema spavanja što imate.

Nesanica

Prva stvar za probati mijenja svoje navike spavanja. Na primjer

Cirkadijurni ritam poremećaji

To su kao jet lag na koje vaše tijelo sat je “off”. Vaš liječnik može predložiti svijetle tretman svjetla.

Hrkanje

Pokušajte ove savjete

Apneja za vrijeme spavanja

Kada imate apneja za vrijeme spavanja, te se kratko zaustaviti disanje nekoliko puta tijekom noći. Gubitak prekomjerne težine može učiniti bolje. Također, izbjegavajte alkohol i tablete za spavanje.

Pitajte svog liječnika ako trebate CPAP stroj. (CPAP stoji za kontinuiranoga pozitivnog tlaka zraka.) S CPAP, nosite masku dok spavate, a to povećava tlak zraka u grlu. To čuva vaše dišnih putova otvoreniji, tako da možete bolje spavaju. Morat ćete ići na spavanje laboratorij kako bi dobili CPAP recept i follow-up. Ostali PAP strojevi uključuju BiPAP dvije razine tlaka zraka i VPAP, koja ima različite razine tlaka zraka.

Što medicinski uvjeti imate; Koje lijekove uzimate; Kako je istaknuo se osjećaš ovih dana; Koliko alkohola pijete; Koliko kofeina ciljaš?