Rame osteoartritis uzroci, simptomi, liječenje

Rizik od razvoja osteoartritisa ramena sa svojim bolom i fizičkih ograničenja povećava s dobi. No, ozljede, kao što je dislociranim ramena, može dovesti do ramena osteoartritisa i kod mladih ljudi. Ovo je informacija o uzrocima i tretmanima za ramena osteoartritisa. Pročitajte o kako bi naučili kako se artritične ramena može utjecati na raspon pokreta i sposobnost obavljati svakodnevne stvari, i otkriti načine za liječenje i upravljanje stanje.

Osteoartritis – također poznat kao degenerativne bolesti zglobova – nastaje kada hrskavica koja pokriva vrhove kostiju, poznat kao zglobne hrskavice, degenerira ili istroši. To uzrokuje oticanje, bol, a ponekad i razvoj osteophytes – kosti spurs – kad se krajevi dvije kosti trljati zajedno.

Rame se sastoji od dva zglobova, acromioclavicular (AC) zgloba i glenohumeral zajedničkih. AC zajednička je točka gdje se ključna kost, ili ključne kosti, zadovoljava acromion, koji je vrh lopatice. Glenohumeral zajednička je točka u kojoj je gornji dio ruke kosti ili nadlaktice, susreće lopatice, ili lopatica. Osteoartritis je više uobičajeno nalaze u AC zgloba.

Osteoartritis najčešće se javlja kod ljudi koji su stariji od 50 godina u mlađih ljudi, osteoartritis može rezultirati iz ozljede ili traume, kao što je prijelom ili dislocirane ramena. To je poznato kao posttraumatskog artritis. Osteoartritis također može biti nasljedna.

Kao i kod većine vrsta osteoartritisa, bol je ključni simptom. Osoba s ramena artritis je vjerojatno da će imati bolove dok se kreće po ramenu i nakon preseljenja na ramenu. Osoba može čak imati bol dok spava.

Još jedan simptom može biti ograničen raspon pokreta. Ovo ograničenje se može vidjeti kada se pokušava pomaknuti ruku. To također može biti vidljivo, ako je netko pomicanjem ruku procijeniti raspon pokreta. Pomicanje rame također može proizvesti klik ili škripa buku.