reumatoidni artritis savjeta za dobar seks

Seks je veliki dio vašeg odnosa. To čuva vas povezani s partnerom, a to još uvijek može biti velik dio svog života, čak i sa reumatoidnim artritisom.

Plan je. Veliki seks događa samo, zar ne? “To nije istina uopće”, kaže Victoria Ruffing, RN, voditelj programa na Johns Hopkins artritis Center u Baltimoreu.

Nema ništa unsexy o planiranju. Kada postavite vrijeme za seks, imate veću kontrolu te su više vjerojatno da će uživati ​​u njoj. Nakon što je na kalendaru, da tako kažemo, raduje se tome može izgraditi svoju želju – nešto što su možda u posljednje vrijeme u označavanju.

Ne mislim da je to planirano seksa “, kaže Ruffing.” Misli o tome kao datum noći.

Razgovarajte sa svojim partnerom. Možda ste zabrinuti o stvarima koje ne može učiniti. Šanse su, vaš partner uglavnom ne želi biti blizu vas – i fizički i emocionalno – i želi pomoći. Potrebno je samo da ga znati pustiti. Biti izravno međusobno o tome što osjeća i što želite. Ako se osjećate previše nespretan razgovarati o tome, to zapisati u pismu i pitati za odgovor, kaže Ruffing.

Učinite vaš krevet udoban. Dodajte sloj memory pjene na svoj madrac kako bi ga mekša. Sljedeći put kada ste u supply trgovine posteljinu, ispunite vaš košaricu s bacanje jastuci i bolsters. Ako ste na leđima za vrijeme seksa, možete staviti jedan ispod koljena skinuti pritisak. Također možete koristiti smotani ručnik ili posteljinu na isti način.

Imaju pravo pomagala. Reumatoidni artritis može uzrokovati suhoću vagine, što ga čini seks bolan za žene. “Maziva može biti dobar prijatelj, ako imate RA”, kaže Ruffing.

Budite unaprijed. A nap možda ne čini seksi, ali to može pomoći da se osjećaju manje umorno, a to se može učiniti seks bolji. Ruffing sugerira da bi nap dio vašeg pre-seksualnom ritualu. Nakon što ga povezati sa zabave u spavaćoj sobi, uzimajući kratki odgodu može pomoći da se u raspoloženje.

Saznajte što drugi ljudi koji žive s reumatoidnim artritisom govorimo. Ovdje je mjesto za razmjenu i dobiti u korist tuđih iskustava; Vidi više