reumatoidni artritis-živi s reumatoidnim artritisom

Živjeti s reumatoidnim artritisom često znači stvaranje promjene u svoj stil života. To možete učiniti stvari kod kuće, kao što je boravak aktivni i uzimanje lijekova, kako bi se osloboditi svoje simptome i spriječiti bolest pogoršava.

Sama bolest uzrokuje umor. A soj bave bol i ograničene aktivnosti također mogu li umorni. Iznos ostatka trebate ovisi o tome kako loše vaši simptomi su.

Možda ćete morati promijeniti način na koji radite određene aktivnosti, tako da se ne overusing vaše zglobove. Pokušajte pronaći različite načine za ublažavanje bolova u zglobovima.

Držite se kreće da bi se mišićnu snagu, fleksibilnost, i sveukupno zdravlje.

S teškim simptomima, svibanj vam je potrebno dugo razdoblje odmora. Možda ćete morati odmoriti joint od ležanja 15 minuta nekoliko puta na dan da se opustite. Pokušajte pronaći ravnotežu između dnevnih aktivnosti koje morate učiniti ili želite učiniti i iznos ostatak vam je potrebno za napraviti one aktivnosti; Planirajte svoj dan pažljivo, uključujući i razdoblja odmora. Pace svoje aktivnosti tako da ne bi premoren.

Bol u zglobovima i ukočenost može poboljšati s toplinskom terapijom, takva; Uzimajući topla tuširanja ili kupke nakon dugog razdoblja sjedi ili spava; Namakanje ručnih zglobova u toplim voskom kupke; Spavanje pod toplim električnim pokrivačem.

Fizikalna terapija svibanj se preporuča od strane liječnika; Vježba za artritis traje tri forms- istezanje, jačanje i uređaj. Tjelovježba može poboljšati ili održati kvalitetu života za ljude koji imaju reumatoidni artritis. Vaš određeni zajednički problem može voditi na vrstu aktivnosti koja će vam pomoći najviše. Za Primjer; Plivanje je dobro djelovanje ako imate zajedničke probleme u svojim koljenima, članci ili stopala; Biciklizam i hodanje su dobre aktivnosti ako je vaš zajednički problemi nisu u nogama ili stopalima.