Ron Belliard, drugi baseman za Milwaukee Brewers

IME: Ron Belliar; TIM: Milwaukee Brewer; POLOŽAJ: Drugi Bas; OZLJEDA: dislocirani Palac

Košarka: Charlie Ward, New York Knicks – ne pomakne frakturu desne malog prsta.

Hokej: Pierre Turgeon, St. Louis Blues – rastrgan palac ligament.

Baseball: Mark Grace, Chicago Cubs – slomljena kost na vrhu desne srednje finge; Pokus Reese, Cincinnati Reds – procijedi pravu prstenjak.

Energičnost koja je pomogla Belliard zakovati podnositelja pivara “drugi osnovni posao u svojoj rookie sezoni prošle godine dovela do ozljede palca koja ga je stavio na popis invaliditetom pet tjedana. Belliard dislocirani palcem 12. ožujka, kada ga je udario loptu, a što spektakularan ulov prekršaj pop-up u praksi.

Belliard je imenovan Rookie Milwaukee Brewers ‘of the Year za 1999. Iako je počeo sezonu u AAA, završio među prvih nacionalnih liga novaka u gotovo svaki uvredljiv kategoriji: udaranje prosjeka (1.), traje udarao u (6), više -hit igre (4.), radi (6), hitovi (4), ukupne baze (5.), u parovima (2.), utrostručuje (vezan za 3.), udaranje pruge (vezan za 5.), šetnje (1.), on- postotak baza (1.), premlaćivanje postotak (3.) i dodatni baza hitovi (4). 24-godišnji drugi baseman igrao u 124 utakmica, a njegov postotak Fielding was.845.

Budući da su tako izloženi, prsti se tuče u sportu. Sa svojim vanjskim položaja i “podršku” ulogu, palac je posebno skloni ozljedama. “Prsti su u osnovi kostiju, tetiva i kože”, kaže Susan Scott, MD, član Udruge profesionalnih timova liječnika i ruku i ručni zglob specijalist za New York Knicksa i Rangersa. “Postoji vrlo malo masnoća da ih ublaži od udara.

Svaki prst ima tri kosti, ili falangi – distalni (prsta), srednji i proksimalni (dio vezan za ostatak ruke) – stabilizirana ligamenata i tetiva. Kada je prst primi udarac u vrh, ligamenti i tetive može rastegnut i rastrgan, a jedan ili više od tri zglobovi mogu biti povrijeđen: distalni interfalangealnim (ili di, prvi kutni), proksimalni interfalangealnim (ili PI, a srednji zglob) i metakarpofalangealni (MC, kost na bazi prsta). PIP zgloba je najčešće ozlijeđenih područje, jer je više izložena od ostalih i ima veći luk pokreta i fleksibilnost. Uz dislokacije, zglobovi izvan okvira.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …