screening raka kože (pdqто): screening [] -risks probira raka kože

Screening testovi imaju rizike.

raka kože uključuju abnormalne stanične promjene u vanjskom sloju kože; To je daleko najčešći oblik raka u svijetu, što čini 75% svih dijagnoza raka. Većina slučajeva se izliječiti, ali bolest je veliki zdravstveni problem jer utječe toliko ljudi. Učestalost raka kože u porastu, iako u većini slučajeva može se spriječiti ograničavanje izloženosti kože ultraljubičastom zračenju; Rak kože je oko tri puta češći kod muškaraca nego kod žena, a …

Rizici testovi probira raka kože uključuju sljedeće

Pronalaženje raka kože nije uvijek poboljšanje zdravlja ili pomoći da žive duže.

Screening se ne može poboljšati svoje zdravlje ili vam pomoći živjeti duže ako imate napredno raka kože.

Neke vrste raka nikada ne uzrokuje simptome ili mogu postati opasne po život, ali ako se utvrdi testom probira, rak se može liječiti. Tretmani za rak može imati ozbiljne nuspojave.

Lažno negativni rezultati ispitivanja mogu pojaviti.

Screening rezultata ispitivanja može se pojaviti da se normalno, iako je prisutan rak. Osoba koja prima lažno negativan rezultat testa (onaj koji pokazuje da nema raka, kada zaista postoji) mogu odgoditi uzimajući medicinsku njegu, čak i ako postoje simptomi.

Lažno pozitivni rezultati testa mogu pojaviti.

Screening rezultate testa može pojaviti se biti nenormalan, iako je prisutna nema rak. Rezultat lažno pozitivan test (onaj koji pokazuje da je rak kad tamo stvarno nije) može izazvati anksioznost i obično slijede još testova (kao što je biopsija), koje također imaju rizike.

Biopsija može uzrokovati ožiljke.

Kada je biopsija kože je učinio, liječnik će pokušati ostaviti najmanji ožiljak je moguće, ali postoji opasnost od ožiljaka i infekcija.

Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom riziku za rak kože i vaše potrebe za screening testovi.

Ova informacija se proizvodi i osigurava Nationa; aj; Institut (). Informacije u ovoj temi mogu se promijenila otkad je napisano. Za najnovije informacije, obratite se Nationa; aj; Zavod putem web stranica Internet na http: /; cancer.gov ili nazovite 1-800-4 raka.

 Javni Podaci iz Nacionalnog instituta za rak