Shopping Savjeti za alergije bez doma

alergije trendovi

Trebate pauzu od alergija? Puno proizvoda za domaćinstvo može pomoći da bolje disati, kihanje manje, i zaustaviti svrbež. Provjerite neke od tih predmeta. Oni mogu biti vaša ulaznica za olakšanje

Alternaria. Aspergillus. Cladosporium. Penicillium. Osim ako imate posebnu sklonost za gljivice, ti si vjerojatno ne previše upoznat s ovim ili bilo koji od tisuća drugih uobičajenih kalupa; Ali, ako ste među procijenjenih 5% od mnogih ljudi u svijetu koji imaju alergije kalup, možda i predobro upoznata s svrbež očiju, začepljenja nosa, kašlja, teško disanje, iritaciju kože, i druge simptome alergije plijesni mogu izazvati , Teške alergije kalup može čak izazvati potencijalno opasne napade astme; Kalup…

Grinje, s druge strane, su teže i padaju na tlo, tako da HEPA filtri ne mogu ih sisati iz zraka. I neće puno pomoći s ljubimac alergije, ako vaše životinje provesti vrijeme u svom krevetu ili na tapeciranog namještaja, gdje je njihov perut dobiva u tkaninu.

Odvlaživači. Ako grinje su okidač, učiniti svoj život bijedan. Niska vlažnost ih boli, pogotovo kad je ispod 40%. Možete kupiti soba za smanjivanje vlage ili veći onaj koji ide na svoj peći.

Klima uređaj. Ako peluda bugova ste, zatvorite prozor i uključite AC. To također može pomoći s grinje jer drži vlage niska.

Allerg; krevetnina. Ako ste alergični na grinje, to je dobra ideja kako bi pokrili svoje jastuke i madrace u posebnim slučajevima. Oni ne učiniti mnogo dobra, ipak, za druge alergije aktivira.

Sredstva za čišćenje. Kemikalije u njima, a posebno one koje se spreja, mogu izazvati alergijske napade. Oni imaju tendenciju da ostanu u zraku i može učiniti da kišete ili dobiti curenje iz nosa ili suzne oči. Umjesto toga, koristite proizvode koji možete izbrisati spužvom ili krpom.

Druga mogućnost: Pokušajte “zelene” čistača koji imaju manje agresivne kemikalije. Ili napraviti svoj vlastiti, poput bijelog octa sprej ili soda za pečenje paste.

IZVORI

Akademija alergije, astma i imunologiju: “alergijske reakcije: Savjeti za pamćenje”, “Mix svoju čišćenje rješenja.

Ekologija Centar: “Alternativni čišćenje recepti”.

Harold S. Nelson, MD, alergije, National Jewish Health, Denver.

John Sundy, MD, alergije, Duke University Medical Center, Durham, NC.