siguran boravak: ako ste u nasilnoj vezi – Pregled tema

Nasilni odnos stavlja vas i vaše djece na rizik za ozljede pa čak i smrt. Izrada plana pomoći će dati za svoju sigurnost i dječje sigurnosti.

Također, pogledajte web stranicu Nacionalna koalicija protiv nasilja u obitelji na adresi www.ncadv / resursa / state.htm pronaći program najbliži vama koji nudi zaštitu i pravnu podršku.

Pokušajte sakriti oružje, streljivo, noževi, i bilo koje druge oružje, osim ako se skriva ih stvara nesigurnu situaciju za vas. Ako skriva oružje nije moguće, pokušati učiniti ih teško pronaći ili koristiti; Kada dođe do svađe, idu na sigurnu sobu. Izbjegavajte sobe bez izlaza, kao što su ormari i kupaonica, odnosno prostoriji kao što je kuhinja s objektima koji se mogu koristiti kao oružje. Također, imajte svoju djecu iz tih nesigurnih soba; Pokušajte imati telefon dostupan u svakom trenutku. Razmislite o tome skriva prepaid mobitel koristiti u hitnim slučajevima. Ako nemate mobitel, držati promjene s vama u sve vrijeme kako bi hitne pozive; Stvaranje kodna riječ ili znak koji se može koristiti da upozori obitelj, prijatelje, učitelje ili suradnicima kada na poziv za pomoć; Vjerujte svoj sud o tome što učiniti ako uvredljiv događaj će se dogoditi. Ponekad je najbolje otići. Ponekad je najbolje pokušati smiriti nasilnika; Napravite naviku prateći svoj automobil na prilazu. Pobrinite se da uvijek postoji plin u spremniku. Imajte vozačeva vrata otključana, i zaključati sva druga vrata. Imati kopiju ključa automobila napravio, i sakrij ga u autu; Ako ste vi ili vaša djeca su u opasnosti, napusti odmah; Ako ostavljajući nije possibl; Pokušaj da se presele u sigurnim područjima vašeg doma; Uradi fizički manja od smotan u loptu i pokriva glavu i lice sa svojim rukama.