Simptomi alergije soje

Peckanje u ustima, osip, svrbež ili svrbi, ljuskave kože (ekcema), oticanje usana, lica, jezika i grla, ili druge dijelove tijela, teško disanje, curenje iz nosa ili otežano disanje, bol u trbuhu, proljev, mučnina ili povraćanje; crvenilo kože (crvenilo)

Kada posjetiti liječnika

Za većinu ljudi, soja Alergija je neugodno, ali nije ozbiljna. Rijetko, alergijska reakcija na soji može biti zastrašujuće, pa čak i opasne po život. Znakovi i simptomi alergije na hranu obično razviju u roku od nekoliko minuta do sati nakon konzumacije hrane koja sadrži alergen.

Simptomi Soja alergije mogu uključivati

Teška alergijska reakcija (anafilaksija) je rijetka sa sojinim alergije. To je više vjerojatno da će se pojaviti kod ljudi koji također imaju astmu ili koji su alergični na druge hrane osim soje, kao što su kikiriki.

Anafilaksija uzrokuje više-ekstremne znakove i simptome, uključujući

Pogledajte svoj primarni liječnik skrbi ili liječnik koji se specijalizirao u liječenju alergija (alergije), ako imate simptome alergije na hranu neposredno nakon jela. Ako je moguće, posjetite liječnika tijekom alergijske reakcije.

Traže hitnu tretman ako se razviju znakove ili simptome anafilaksije, kao što su

Otežano disanje, uzrokovane grla oticanje, šok, s teškim padom krvnog tlaka, ubrzani puls, vrtoglavica, lakomislenost ili gubitak svijesti

Otežano disanje, brzo, slab puls, vrtoglavica ili lakomislenost, slinjenje i nemogućnosti da proguta; Full-body crvenilo i toplinu (ispiranje)