Simptomi i uzroci

Proširene vene ne može uzrokovati bol. Znakovi možda imate s proširene vene su

Kad bolni simptomi javljaju, oni mogu uključivati

Spider vene su slični proširenih vena, ali oni su manje. Spider vene se nalaze bliže površini kože, a često su crvene ili plave.

Oni se javljaju na nogama, ali se također mogu naći na lice. Spider vene variraju u veličini i često izgledaju poput paukove mreže.

Self-care – kao što su vježbe, uzdižući svoje noge ili nosi kompresijske čarape – može vam pomoći olakšati bol proširenih vena i mogu ih spriječiti pogoršava. Ali, ako ste zabrinuti o tome kako vene izgledaju i osjećaju kao i mjere self-care nisu prestali svoje stanje pogoršavalo, posjetite liječnika.

Arterije nose krv iz srca u ostatak vašeg tkiva. Vene vraćaju krv iz ostatka tijela u svoje srce, tako da krv može se ponovno. Za povratak krvi u srce, vene u nogama mora raditi protiv gravitacije.

Mišićne kontrakcije u svoje potkoljenice djeluju kao crpki i elastična vene zidovi pomoći povratak krvi prema srcu. Sitni ventili u vene otvorene kao krv teče prema svom srcu onda blizu da se zaustavi krv teče unatrag.

Simptomi

Uzroci

Uzroci proširenih vena mogu uključivati

Dob. Kao što ste dobili stariji, vene mogu izgubiti elastičnost, nanoseći im da se protežu. Ventili u žilama može postati slab, čime krv koja treba kreće prema svom srcu teći unatrag.

Faktori rizika

Trudnoća. Neke trudnice razvoj proširenih vena. Trudnoća povećava volumen krvi u tijelu, ali se smanjuje protok krvi iz nogu prema zdjelici. Ovaj krvožilni promjena je namijenjen za podršku rastući fetus, ali to može proizvesti nesretnu nuspojavu – povećani vene u nogama.

komplikacije

Proširene vene mogu izroniti po prvi put ili se mogu pogoršati tijekom kasne trudnoće, kada se maternica vrši veći pritisak na vene u nogama. Promjene u svom hormona tijekom trudnoće također mogu igrati ulogu. Proširene vene koje se razvijaju tijekom trudnoće općenito poboljšati bez liječenja od tri do 12 mjeseci nakon poroda.

Ovi faktori povećavaju rizik od razvoja proširenih vena

Komplikacije proširenih vena, iako rijetko, može uključivati

Čira na želucu. Izuzetno bolni čirevi mogu formirati na koži kod proširenih vena, osobito u blizini gležnjeva. Čir su uzrokovane dugoročnim nakupljanja tekućine u tim tkivima, uzrokovan povećanom tlaku krvi u pogođenim vene.

Doći do promjene boje mrlja na koži obično počinje prije čira oblika. Posavjetujte se s liječnikom odmah ako sumnjate da ste razvili čir.

posjetite svog liječnika