simptomi i uzroci – bolest mali brod

Mali brod bolesti znakovi i simptomi uključuju

Simptomi

Uzroci

Ako ste tretirani za bolest koronarnih arterija s angioplastike i stenta i vaši znakovi i simptomi nisu nestali, možda imaju i mali bolesti krvnih žila.

Ako imate bolove u prsima i druge znakove i simptome – kao što su otežano disanje, znojenje, mučnina, vrtoglavica, ili bol koja zrači izvan svoje grudi za jedan ili oba od vaših ruku ili vrat – traže hitnu medicinsku skrb.

Mali bolest brod

To bi moglo biti teško reći ako vaš simptomi su zbog male bolesti krvnih žila, osobito ako nemate bolove u prsima. Ako imate bolove u prsima, posjetite liječnika kako bi saznali uzrok.

Mali bolest brod

Začepljenjem ili sužavanjem arterija koje opskrbljuju krvlju svoje srce može dogoditi ne samo u svom srcu najvećih arterija (koronarnih arterija), ali isto tako u svom srcu manjih krvnih žila.

Faktori rizika

Stručnjaci sumnjaju da je uzrok malog bolesti krvnih žila su isti kao uzroka bolesti od većih plovila srca, kao što su visoki krvni tlak, visoki kolesterol, pretilost i dijabetes.

komplikacije

Velike žile u srcu može postati suziti ili blokiran kroz stanje u kojem masne naslage nakupljaju u arterijama (ateroskleroza). U malom bolesti krvnih žila, oštećenja malih krvnih žila utječe na njihovu sposobnost da se proširi (endotelne disfunkcije). Kao rezultat toga, vaše srce ne dobiva dovoljno krvi bogate kisikom.

Mali bolest brod je češća kod žena. Faktori rizika uključuju

Nije jasno zašto su isti faktori rizika, kao što su pretilost ili neaktivnog stila života, dovesti neke ljude da razviju male bolesti žila umjesto velikih krvnih bolesti koronarnih arterija.

Zbog male bolest posuda može otežati srce pumpa krv u ostatak tijela, pod uvjetom, ako se ne liječi, može uzrokovati ozbiljne probleme, kao što su