Simptomi i uzroci – neuroblastoma

Smješten na vrhu svakog od bubrega, vaše nadbubrežne žlijezde proizvode hormone koji pomažu regulirati metabolizam, imuni sustav, krvni tlak i druge bitne funkcije. Iako mali, te žlijezde diktiraju mnogo od onoga što se događa u vašem tijelu.

Simptomi

Nadbubrežne žlijezde

Znakovi i simptomi neuroblastoma variraju ovisno o tome koji dio tijela je zahvaćena.

Neuroblastoma u trbuhu – najčešći oblik – može uzrokovati znakove i simptome kao što su

Nadbubrežne žlijezde

Neuroblastoma u prsima može prouzročiti znakove i simptome kao što je

Uzroci

Drugi znakovi i simptomi koji mogu ukazati neuroblastoma uključuju

Faktori rizika

Kontaktirajte vašeg djeteta liječnika ako dijete ima bilo kakve znakove ili simptome koji vas brinuti. Spomenuti nikakve promjene u ponašanju i navikama vašeg djeteta.

komplikacije

Općenito, rak počinje s genetskom mutacijom koja omogućuje normalne, zdrave stanice i dalje raste, bez reagirati na signale da se zaustavi, što normalne stanice učiniti. Stanice raka rastu i množe izvan kontrole. Akumulacijski abnormalne stanice obliku masa (tumora).

Neuroblastoma počinje u neuroblasts – nezrele živčane stanice da fetus čini kao dio svoje procesu razvoja.

Kao fetus sazrijeva, neuroblasts na kraju pretvoriti u živčane stanice i vlakna i stanice, koje čine nadbubrežne žlijezde. Većina neuroblasts zrele po rođenju, iako je mali broj nezrelih neuroblasts se mogu naći u novorođenčadi. U većini slučajeva, ove neuroblasts dospijevaju ili nestati. Drugi, međutim, tvore tumor – što je neuroblastoma.

Nije jasno što uzrokuje početnu genetsku mutaciju koja dovodi do neuroblastoma.

Djeca s obiteljskom povijesti neuroblastoma može biti više vjerojatno da će razviti bolest. Ipak, obiteljska neuroblastoma je mislio da sadrže vrlo mali broj neuroblastoma slučajeva. U većini slučajeva neuroblastoma, uzrok nikada nije identificiran.