simptomi stresa: utjecaj na svom tijelu i ponašanju

Redovita tjelesna aktivnost, tehnike opuštanja, kao što su duboko disanje, meditacija, yoga, tai chi ili uzimajući masaža, imajući smisla za humor, druženje s obitelji i prijateljima, poništaj vremena za hobije, kao što je čitanje knjige ili slušanje glazbe

Zakon za upravljanje stresom

Ako imate simptome stresa, uzimanje korake za upravljanje stresom može imati brojne zdravstvene prednosti. Istražite strategija upravljanja stresom, kao što je

Kada potražiti pomoć

Cilj je pronaći aktivnih načina za upravljanje stresom. Neaktivni načina na koje se može koristiti za upravljanje stresom – kao što je gledanje televizije, surfanje Internetom ili igranja video igara – svibanj činiti opuštajuće, ali oni mogu povećati stres na dugi rok.

I biti sigurni da ste dobili puno spavati i jesti zdrave, uravnotežene prehrane. Izbjegavajte korištenje duhana, višak kofeina i alkohola unos i uporabu nedozvoljenih supstanci.

Ako niste sigurni da li je stres uzrok ili ako ste poduzeli korake za kontrolu stresa, ali se simptomi i dalje, posjetite liječnika. Vaš liječnik svibanj želite provjeriti druge potencijalne uzroke. Ili, uzmite u obzir viđenje profesionalnog savjetnika ili terapeuta, koji vam može pomoći da identificiraju izvore stresa i naučiti nove coping alata.

Također, ako imate bolove u prsima, pogotovo ako se javlja tijekom fizičke aktivnosti ili je u pratnji otežano disanje, znojenje, vrtoglavica, mučnina, ili bol zrači na ramena i ruku, dobiti hitnu pomoć odmah. To mogu biti znakovi upozorenja od srčanog udara, a ne samo naglasiti simptome.