škorpion ubode

alergije trendovi

Ubod od ovog stvorenje je curvy rep je bolno, ali to rijetko uzrokuje alergijske reakcije.

Nakon što je alergija na hranu se koristi da označi blagovaona je ograničena na nošenje svoj tanjur iz kuhinje na trijem ili, u najboljem slučaju, jede u kući bliskog prijatelja ili rođaka koji bi mogao jamčiti svoje prehrambene prekršitelji bili nigdje na vidiku; Danas, međutim, jelo je puno lakše – i sigurnije – za 2 milijuna više ljudi u svijetu koji pate s blagim, umjerenim ili čak ozbiljne alergije na hranu. Jedan od razloga: Restorani su više svjesni i spremniji; Svijest o alergijama na hranu svakako je porastao …

To bi moglo biti druga priča, ako živite u SAD-Jugozapad. Kora Scorpion, što je uobičajeno u ovom području, ima otrov koji uzrokuje simptome kao što su brza udaha, visokog krvnog tlaka, ubrzan srcu, slabost, i mišićnih grčeva. Oni su svjetlo tan s malo tamnije natrag, oko 2-3 inča dugo, a ako imate UV svjetlost, mogu svijetle u mraku.

Ako mislite da vas nitko nije ubola, nazovite svog liječnika ili otiđite na hitnu. Ako možete, donijeti škorpiona s vama. Baci ga u kipuću vodu da ga ubije prvi. Zatim staviti tijelo u vrećicu za pohranu ili poklopcima kutija.

Da bi se izbjegla ubode

IZVORI

Oklahoma zadruga Extension Usluga: “Škorpioni”.

Texas A & M sustav AgriLife nastavak: “. Škorpioni”

Sveučilište u Odjelu Oklahoma policije: “Oklahoma je pogubna partneri.”

Nosite cipele, pogotovo noću; Stavite rukavice kad radite u dvorištu, lift stijena i rezanje, ili prikupljanje drva; Kada kamp, ​​ne spavati na goloj zemlji; Istresti svoje cipele prije nego što ih stavite na, pogotovo ako ste ih ostavi vani ili u podrumu ili garaži.

USDA Forest Service: “Sigurnost Wildlife na jugu.”

National Park Service: Kora ScorpionOklahoma zadruga savjetodavnu službu: “Škorpioni”.