šminka šminka: dekodiranje sjenilom

Žene diljem svijeta skreću pozornost na njihove oči dodavanjem boje njihovih gornjih i donjih očnih kapaka. No, koliko ti stvarno znati o sjenilom?

U staroj Grčkoj, sjenilo je bio poznat kao Fucus, i grčki su žene nosile nijanse zelene i plave boje napravljene od kamenja poput lapis lazuli i malahit. Odatle običaj proširio po cijelom svijetu i kroz povijest. Danas, sjenilo je i dalje ključni element u ženskom šminka kit.

Što više znate o sjenilom i kako ga nositi, više nagrada ćete dobiti od ovog eteričnog ljepote pojačivač.

sjena za oči formulacije početi s osnovnim punila. Kozmetika kemičar Jane Hollenberg kaže kozmetičke razreda talk ili Mica je primarni sastojka. No, neke formule koristiti kaolin gline.

Veziva se koriste kako bi se osiguralo prahu pridržava vašu kožu. Najčešći veziva su derivati ​​cink ili magnezij. Osim pigmenata, neki proizvođači dodavanje silicijevog dioksida, najlon, dimetikon, borov nitrid (keramičkog materijala), ili bizmut oksiklorid za “klizanja” tako da prah se lakše klize preko poklopca. Malo konzervans kao glikola (vrsta alkohola) ili tokoferola (oblik vitamina E) sprječava rast bakterija.

Velika razlika između kreme i sjene u prahu je voskovi i ulja se koriste u bazi. Pčelinji vosak, ricinusovo ulje, ulje jojobe, shea maslac, i silikon su među sastojcima koji se koriste za ukapljivanje standardnog sjenu. Nakon što se vosak ili ulja suši, pigment ima tendenciju da nose više zbog načina na koji sastojci obveznica s kožom.

Prije nego što spakirati svoje omiljene sjenu, razmislite koje su više vjerojatno da će se raspasti u torbi. Matirano nijanse, ljubica i blues teško stisnuti u kolačima i lako slomiti. Mat sjene su više vjerojatno da će držati zajedno.

Da li neki sjenila iritirati vašu kožu? Velike čestice u sjeni koji mogu uzrokovati abraziju su najčešći krivci, kaže Hollenberg. Ostanite daleko od svjetlucavim sjene, ako imate bilo kakve osjetljivosti.

Napoleon Perdis, celebrity šminka umjetnik i kreator NP Set kozmetike, nudi ovu tajnu za sive prijave: Uvijek nanesite maskaru na prvom mjestu. Da bi se smanjio nered sjena aplikacije, upotrijebite čvrst, mali kist nego mekani kist. U tvrđe čekinje pomoći zadržati boju na mjestu.

IZVORI

Jane Hollenberg, savjetnik kozmetike industr; vlasnik, JCH Consulting, Red Hook, NY

Napoleon Perdis, celebrity šminka artis; osnivač, NP Set i Napoleon Perdis kozmetike.

Izvrsno! Tu su uvijek nove savjete koje mogu učiniti vašu kožu izgledati bolje.

Uzmite kožu želite s našim osobnim kože procjenitelja.

Trikovi staviti svoje najbolje lice naprijed.

Jeste li napraviti jedan od ovih uobičajenih pogrešaka?

Sve što trebate znati raskošnih trepavica.

Kako zamah gela može raditi magiju za svoju šminku.

Činjenice o kozmetičkih sastojaka.

Trikovi izgledati crveno-tepih spreman.