Spermicid vaginalni

Vaginalni spermicidi su vrsta kontracepcijske (kontracepcije). Ovi proizvodi su ubačeni u rodnicu prije svakog genitalnog kontakta javlja ili spolni odnos počinje. Oni rade po oštećivanje i ubijaju spermu u vaginu. Dakle, sperma nisu u mogućnosti putovati iz rodnice u maternicu i jajovode, gdje oplodnja odvija.

Koristi za ovaj lijek

Vaginalni spermicidi, kada se koristi sama, mnogo su manje učinkovite u sprječavanju trudnoće od kontracepcijskih pilula, intrauterini uložak (IUD), ili spermicidi se koriste zajedno s nekim od oblika kontracepcije, kao što su cervikalne kapice, kondoma, ili dijafragme. Istraživanja su pokazala da kada se spermicidi koriste sami, trudnoća se obično javlja u 21 od svakih 100 žena tijekom prve godine korištenje spermicida. Broj trudnoća se smanjuje kad se spermicidi koristi s drugom metodom, posebno kondoma. Posavjetujte se s liječnikom što su vaše mogućnosti za kontrolu rađanja i rizike i koristi od svake metode.

Najučinkovitiji način da se zaštitite od HIV-a (AIDS) i drugih spolno prenosivih bolesti (SPB) jest apstinencija (ne imati seksualni odnos) ili ima samo jedan partner koji možete biti sigurni da nije već zaražena ili se ne događa da bi spolno prenosivu bolest. Međutim, ako bilo koji od ovih metoda nije vjerojatno ili moguće, koristite lateks (gume) kondome s Spermicid je najbolji način zaštite sebe.

Upotreba spermicide se preporučuje čak i kada koristite nonbarrier metode kontrole rađanja, kao što su kontracepcijske pilule (pilule) ili intrauterinog uloška (IUD-e), budući da oni ne nude nikakvu zaštitu od spolno prenosivih bolesti.

Vaginalni spermicidi su dostupni bez recepta.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ovi proizvodi su korišteni od strane tinejdžera i nisu se pokazalo da uzrokuju različite nuspojave ili problema nego u odraslih. Međutim, neki mlađi korisnici mogu trebati dodatni savjetovanje i informiranje o važnosti korištenja spermicidi upravo onako kako bi trebala da se koristi tako da će raditi ispravno.

Mnoga istraživanja su pokazala da korištenje vaginalnih spermicidi ne povećava rizik od oštećenja ploda ili pobačaj.

Prije korištenja ovog lijeka

Nije poznato je li vaginalni spermicidi proći u majčino mlijeko u ljudi. Međutim, njihova upotreba nije dokazano da izazivaju probleme u njega bebe.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ako razvijete bilo koji medicinski problem ili početi koristiti bilo koji novi lijek (na recept ili neprepisan) dok koristite ovaj lijek, vi svibanj želite provjeriti sa svojim liječnikom.

Provjerite jeste li pažljivo pročitate i slijedite upute koje dolaze uz svaki spermicida proizvod. Svaki proizvod može imati različite smjerove za korištenje proizvoda. Smjerovi reći koliko koristiti, koliko dugo morate čekati prije seksa, i koliko dugo morate ga ostaviti u rodnici nakon spolnog odnosa.

Spermicida proizvodi su samo vaginalnu upotrebu i nisu za rektalni (analni) uporabu.

Vaginalni ispiranje nije potrebno ili savjetuje nakon korištenja tih lijekova. Kada koristite spermicide, ispiranje u roku od 6 do 8 sati nakon zadnjeg spolnog odnosa (čak i sa samo vode) može zaustaviti spermicide ispravan rad. Također, pranje ili ispiranje vaginalno ili rektalno područje može oprati spermicide daleko prije nego što je imao vremena za rad ispravno.

Cervikalne kapice i dijafragme se ne preporučuje za korištenje tijekom menstruacije zbog povećane šanse za razvoj sindroma toksičnog šoka. Vaš liječnik vas može savjetovati da koriste kondome s spermicide umjesto za vrijeme menstruacije kada je potrebna zaštita.

Za pravilnu uporabu spermicide kada se koristi sama

Za pravilnu uporabu spermicide s cervikalne kapice, kondomi ili dijafragme

Za pacijente koji koriste spermicidi s vrata maternice kapom

Za pacijente koji koriste spermicidi s kondomima

Za pacijente koji koriste spermicidi s dijafragmom

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilno korištenje ovog lijeka

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako ste vi ili vaš seksualni partner ima HIV ili AIDS. Ovaj lijek može iritirati vaginu i rektum, što može povećati rizik od dobivanja HIV ili AIDS-a. Porazgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek neće vas zaštititi od dobivanja HIV-om ili AIDS-om ili drugim spolno prenosivim bolestima (SPB). Ako je to problem za vas, porazgovarajte sa svojim liječnikom.

Ako imate osip ili gori, svrbež, ili neku drugu iritaciju genitalije, prestanite s upotrebom spermicide i obratite se liječniku ..

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Mjere opreza Iako korištenja ovog lijeka

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.