spironolakton

Ovaj lijek je izvijestila da se tumore kod kroničnih ispitivanjima toksičnosti u štakora. Koristite samo kako je naznačeno i izbjegavajte nepotrebno korištenje.

Koristi za spironolakton

Terapijski Klasa: Kardiovaskularne Agent

Farmakološka Klasa: diuretik, kalij štedeći

Spironolakton se također koristi u dijagnosticiranju i liječenju hiperaldosteronizma, stanje u kojem je nadbubrežna žlijezda proizvodi previše hormon aldosteron. spironolakton također se mogu koristiti za liječenje zadržavanje tekućine (edem) u pacijenata s kongestivnim zatajenjem srca, ciroze jetre, ili poremećaja bubrega naziva nefrotski sindrom.

Spironolakton je štedi kalij diuretik (voda pilule). To sprečava tijelo iz upija previše soli i čuva svoje razina kalija iz uzimajući preniska. spironolakton se također koristi za liječenje ili sprječavanje hipokalemija (nisku razinu kalija u krvi).

spironolakton je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za spironolakton, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na spironolakton ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje spironolakton

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke spironolakton u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke spironolakton gerijatrijskih bolesnika.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate spironolakton, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje spironolakton s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći spironolakton s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje spironolakton s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje spironolakton. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Osim uporabe spironolakton, tretman za visoki krvni tlak može uključivati ​​kontrolu težine i promjene u vrstama hrane koju jedete, posebno hranu visoke u natrij (sol) i kalija. Vaš liječnik će vam reći koje su to najvažnije za vas. Trebali biste provjeriti sa svojim liječnikom prije nego promjenu prehrane.

Mnogi pacijenti koji imaju visok krvni pritisak neće primijetiti nikakve znakove problema. U stvari, mnogi mogu osjećati normalno. Vrlo je važno da se lijek točno prema uputama i da zadržite svoje obveze sa svojim liječnikom, čak i ako se osjećate dobro.

Sjeti se da spironolakton neće izliječiti visoki krvni tlak, ali to ne pomaže kontrolirati ga. Morate nastaviti to uzeti kako je propisano, ako očekujete da ćete sniziti krvni tlak i zadržati ga. Možda ćete morati da se visok krvni tlak lijek za ostatak svog života. Ako visoki krvni tlak ne liječi, može dovesti do ozbiljnih problema kao što su zatajenje srca, bolesti krvnih žila, moždanog udara ili bolesti bubrega.

Doza spironolakton biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze spironolakton. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu spironolakton, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba spironolakton

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni spironolakton radi ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Nemojte uzeti spironolakton zajedno s eplerenona (Inspra®). Korištenjem ovih lijekova zajedno mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To se posebno uključuje nadomjestke kalija ili nadomjesci soli koji sadrže kalij, određene diuretike (kao što su amilorid, triamteren (Dyazide®, Dyrenium®, Maxzide®, Midamor®, Moduretic®) ili drugih proizvoda koji sadrže spironolakton (Aldactazide®).

spironolakton može uzrokovati vrtoglavicu, pospanost, ili nepromišljenost. Pobrinite se da znate kako reagirate na spironolakton prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno dok ne znate kako spironolakton utječe na vas.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste postali bolesni, uzimajući spironolakton, pogotovo ako imate jake ili stalnu mučninu, povraćanje, proljev ili koja ne prestaje. Ovi uvjeti mogu uzrokovati da se izgubiti previše vode ili soli, a može dovesti do niskog krvnog tlaka. Također možete izgubiti vodu znojenjem, tako piti puno vode tijekom vježbanja ili u toplom vremenu.

spironolakton može uzrokovati oticanje dojki (ginekomastija) i bol u dojkama kod nekih bolesnika. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Mjere opreza tijekom korištenja spironolakton

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

spironolakton nuspojave

spironolakton

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Hirzutizam Aldactone, Lupron, Lupron Depot, leuprolid, flutamid, Vaniqa

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid

Edem hidroklorotiazid, furosemid, Lasix, triamteren, klortalidon, Aldactone

Primarni hiperaldosteronizma Aldactone