sporanox: Koristi, doziranje, nuspojave i upozorenja

Što je Sporanox?

Sporanox se koristi za liječenje infekcija uzrokovanih gljivicama, koje se može upasti u bilo koji dio tijela, uključujući pluća, usta ili grla, nogama ili noktima.

Sporanox se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Vi ne bi trebali uzeti Sporanox ako ste ikada imali kongestivnog zatajenja srca.

Važna informacija

Prije uzimanja Sporanox, recite svom liječniku ako imate bolest srca, povijest moždanog udara, poremećaj srčanog ritma, bolesti bubrega ili jetre, poremećaj disanja, cističnu fibrozu, ili povijest dugog QT sindrom.

Mnogi lijekovi mogu komunicirati s itrakonazol, a neki lijekovi ne smiju se koristiti zajedno. To uključuje i recept i nad-the-counter lijekove, vitamine i biljne proizvode. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite, a oni početi ili prestati uzimati za vrijeme liječenja s Sporanox.

Život opasne nuspojave mogu ccur ako se uzme Sporanox s cisaprida, dihidroergotamin, disopiramid, dofetilid, dronedaron, eplerenona, ergonovin, ergotamin, felodipin, irinotekan, lurasidone, lovastatin, metadona, methylergonovine, oralno midazolama, nisoldipin, pimozid, kinidin, ranolazin , simvastatin, Ticagrelor ili triazolam.

Ako imate jetre ili bolesti bubrega, ne bi trebalo uzeti itrakonazol s kolhicin, fesoterodina, solifenacin ili telitromicina.

Prije uzimanja ovog lijeka

Vi ne bi trebali uzeti Sporanox za liječenje noktiju na stopalima ili rukama se zaraze ako ste trudni ili svibanj zatrudnjeti tijekom liječenja.

Vi ne bi trebali uzeti Sporanox ako ste alergični na itrakonazol ili slične lijekove kao što su flukonazol ili ketokonazol, ili ako ste ikada imali kongestivnog zatajenja srca.

Vi ne bi trebali uzeti Sporanox za liječenje noktiju na stopalima ili rukama se zaraze ako ste trudni ili svibanj zatrudnjeti tijekom liječenja.

Neki lijekovi mogu izazvati neželjene ili po život opasne nuspojave ako se koristi s Sporanox. Vaš liječnik će možda morati promijeniti svoj plan liječenja ako koristite bilo koji od sljedećih lijekova

cisaprid

eplerenon

irinotekan

metadon

ranolazin

Ticagrelor

disopiramid, dofetilid, dronedaron kinidin

felodipin ili nisoldipin

lovastatin ili simvastatin

oralni midazolam, triazolam

lurasidone, pimozide; ili

ergot lijekove kao što su dihidroergotamin, ergonovin, ergotamin ili methylergonovine.

Ako imate jetre ili bolesti bubrega, ne bi trebalo uzeti itrakonazol s kolhicin, fesoterodina, solifenacin ili telitromicina.

Da bi bili sigurni Sporanox je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

bolesti srca, poremećaj srčanog ritma, cirkulacijski problemi, ili povijest moždanog udara

Kako bih trebao uzeti Sporanox?

kronične opstruktivne plućne bolesti (COPD) i drugih poremećaja disanja

bolest bubrega

ciroza ili druge bolesti jetre

cistična fibroza; ili

osobna ili obiteljska anamneza Long QT sindrom.

Nije poznato da li će Sporanox naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek.

Itrakonazol može proći u majčino mlijeko i može naškoditi dojenje beba. Vi ne bi trebali dojiti dok koristite ovaj lijek.

Uzmi Sporanox točno onako kako je propisano od strane liječnika. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Nemojte uzimati ovaj lijek u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Sporanox kapsula treba uzeti nakon punog obroka.

Uzmi Sporanox oralne otopine (tekućina) na prazan želudac, najmanje 1 sat prije ili 2 sata nakon obroka. Peder tekućinu u ustima za nekoliko sekundi prije gutanja.

Mjera tekući lijek s doziranje šprice, kao ni s posebnom žlicom doze za mjerenje ili medicine kupa. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

Sporanox PulsePak ima poseban doziranje raspored koji uključuje ne uzimaju lijekove za nekoliko dana za redom. Pažljivo slijedite sve upute za doziranje.

Ne lomite, žvakati, prekinuti ili otvorite kapsulu. Progutati cijele.

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Sporanox kapsule ne smiju se koristiti umjesto oralne otopine (tekućina), ako je to ono što vam je prepisao liječnik. Provjerite jeste li dobili ispravan tip ovog lijeka u ljekarni i pitati ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Što se događa ako predozirati?

Ako ste također uzeti reduktor želučane kiseline (Tagamet, pepcid, Axid, Zantac gledaju i drugi), uzeti Sporanox s kiselom piće kao što je ne-dijeta cola.

Uzmi ovaj lijek za punu propisanu duljinu vremena. Vaši simptomi se mogu poboljšati prije nego što se infekcija potpuno se briše. Preskakanje doze također može povećati rizik od daljnje zaraze koji je otporan na antifungalna lijeka. Sporanox neće liječenje virusnih infekcija, kao što su prehlada ili gripa.

Što treba izbjegavati tijekom uzimanja Sporanox?

Dok putem Sporanox, možda ćete morati češće krvne testove.

Čuvati na sobnoj temperaturi daleko od vlage, topline i svjetlosti.

Sporanox nuspojave

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Ovaj lijek može utjecati na vaše razmišljanje ili reakcija. Budite oprezni ako vozite ili učiniti bilo koji zahtijeva da budu na oprezu.

Izbjegavajte uzimanje antacida u roku od 1 sat prije ili 2 sata nakon što se Sporanox. Neki antacidi mogu otežati vaše tijelo apsorbirati itrakonazol.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo kakve znakove alergijske reakcije na Sporanox: osip, teška kožni osip, trnci u rukama ili nogama; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Prestanite uzimati Sporanox i nazovite svog liječnika odmah ako imate

svjetlo na čelu osjećaj, kao da bi se mogao onesvijestiti

zbunjenost, zujanje u ušima, problemi sa sluhom

brza otkucaja srca

ukočenost ili tingly osjećaj, zamagljen vid, dvoslike, gubitak kontrole mjehura

jaka bol u gornjem dijelu trbuha širi na leđima, mučnina i povraćanje

malo ili nimalo uriniranje, bol ili spaljivanjem kada pišati

znaci kongestivnog zatajenja srca – kratkoća daha (čak i sa blagim napora), kašalj sa sluzi, brzih otkucaja srca, oteklina, brzo dobivanje na težini, problemi sa spavanjem; ili

problemi s jetrom – mučnina, bolova u gornjem dijelu trbuha, svrbež, osjećaj umora, gubitak apetita, tamni urin, gline obojene stolice, žutica (žuta boja kože ili očiju).

Česte nuspojave mogu uključivati

glavobolja, vrtoglavica

mučnina, povraćanje, prevrnut želuca, zatvor

gubitak kose

vrućica, bolovi u mišićima, bol u zglobovima

promjene u svoje menstruacije

impotencija, problemi s erekcijom, ili

neobičan ili neugodan okus u ustima.

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Sporanox?

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Sporanox (itrakonazol)

Mnogi lijekovi mogu komunicirati s itrakonazol, a neki lijekovi ne smiju se koristiti zajedno. Obavijestite svog liječnika o svim svojim lijekovima i bilo počnete ili prestanete koristiti tijekom liječenja Sporanox, osobito

antipsihotik medicina ili sedativ (kao Valium ili Xanax)

HIV / AIDS-lijek

lijek za liječenje visokog kolesterola

antibiotik – ciprofloksacin, klaritromicin, eritromicin

krv tanja – rivaroksaban, varfarin, coumadin, Jantoven

Rak medicina – dasatinib, Nilotinib i drugi

lijekovi za liječenje urinarne probleme – Detrol, Flomax, Vesicare

srca ili krvnog tlaka lijek – aliskiren, digoksin, diltiazem, verapamil, i drugi

imunosupresivi – deksametazon, everolimus, a drugi

lijek za sprečavanje organa odbacivanja transplantata – ciklosporin, sirolimus, i drugima

migrena medicina – eletriptan i drugi

narkotik bol medicina – fentanil, oksikodon, i drugi; ili

oduzimanje medicina – karbamazepin i drugi.

Ovaj popis nije kompletan i mnogi drugi lijekovi mogu komunicirati s itrakonazol. To uključuje i recept i nad-the-counter lijekove, vitamine i biljne proizvode. Nisu sve moguće interakcije navedene ovdje. Dati popis svih lijekova na bilo zdravstvenih usluga koji vas liječi.

11.03.2016-03-10, 03:53:19

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Odobrenje u povijesti više od 10 godina vlada je odobrila 1996

Candida Infekcije mokraćnog sustava flukonazol, Diflucan, itrakonazol, amfotericin b, Amphocin, flucitozin

Aspergiloza, Aspergilloma itrakonazol, amfotericin b, Amphocin, Fungizona, Onmel, Abelcet

Candidemia flukonazol, Diflucan, itrakonazol, amfotericin b, vorikonazol, Amphocin

Vaginalni kvasac infekcije flukonazol, nistatin aktualna, klotrimazol aktualna, Diflucan, Acidophilus, mikonazol tematska