st. Gospina trava u liječenju depresije

Depresija trendovi

Je li gospina trava, biljni lijek, djelotvoran u liječenju depresije? Milijuni ljudi misle S; gledaju gospine trave kao alternativa ili prirodni tretman za depresiju.

Prema FDA, dodatke prehrani uključuju vitamine, minerale, bilje i aminokiseline. Th ey dolaze u obliku tableta, tekućine ili praška, i namjera je da se za dopunu prehrane. Dijetetski suplementi nisu uređena na isti način kao lijekovima.

U gospina trava biljka sa žutim cvjetovima, a ponekad i misli kao korov u nekim dijelovima SAD-a. To je bio korišten u medicinske svrhe u drugim dijelovima svijeta već tisućama godina. Mnoge studije su provedena kako bi se procijenila učinkovitost gospine trave. Neke su studije pokazale korist, ali druge studije nisu.

Dok su istinski prednosti gospine trave još se uvijek istražuje, ako to ne odlučite koristiti, svakako naučiti sve što možete i provjeriti sa svojim liječnikom prije uzimanja. Gospina trava može komunicirati s drugim lijekovima ili dodataka svibanj biti uzimanje i mogu imati nuspojave.

Postoje neki znanstveni dokazi da gospina trava može biti koristan u liječenju blage depresije, a koristi se čini slična onoj od antidepresiva. Međutim, dvije velike studije, jedan pod pokroviteljstvom Nacionalnog centra za komplementarne i alternativne medicine (NCCAM), pokazala je da je biljka nije učinkovitiji od placeba u liječenju depresije umjerenog severit; ironično, konvencionalni lijekovi također studirao nije prošla ništa bolje od placeba, bilo.

Gospina trava se najčešće uzima u tekućem ili kapsula. Osušena biljka može se također koristiti kao čaj.

Najčešće korištena doza u ispitivanjima bila je 300 mg, tri puta na dan kao standardizirani ekstrakt. Pripravci u SAD ima različite količine aktivnog sastojka u njima. Dakle, budite oprezni na umu koliko ste uzimajući u svoje tablete.

novo na e-mail seriju na dijagnosticiranje, liječenje, a živi s poremećaja prehrane