Stevens-Johnson sindrom (SjS): uzroci i tretmani

Stevens-Johnsonov sindrom, koji se nazivaju SJS je rijetka, ali ozbiljna problema. Najčešće, to je teška reakcija na lijek koji ste poduzeti. To uzrokuje kožu na plikove i oljuštiti. To utječe na sluznicama, previše. Mjehurići također formiraju unutar vašeg tijela, čineći ga teško jesti, gutati, čak i mokraća.

Dobivanje liječi odmah pomaže u zaštiti vaše kože i drugih organa od trajnih oštećenja.

SJS obično počinje s groznica i osjećaj kao da imaju gripu. Nekoliko dana kasnije, pojavljuju se i drugi simptomi, uključujući

SJS je opasno. Ako imate ove simptome, otiđite na hitnu.

Više od 100 lijekovi mogu uzrokovati SJS. Neke od najčešćih su

Lijekovi će najvjerojatnije uzrokovati probleme u djece su sulfa antibiotici, Tylenol, i lijekovi koji liječe napadaje, posebno karbamazepin (Carbatrol, Tegretol).

Ako ste idući u dobiti SJS, vrlo vjerojatno će se dogoditi u prva 2 mjeseca ste uzimanje droge.

Infekcija, kao što su upala pluća ili herpes virus koji uzrokuje hladno čireve, također može potaknuti SJS. To se događa češće s djecom nego odraslima.

Vi ste više vjerojatno da će dobiti SJS ako imate

Vi ćete biti tretirani za SJS u bolnici posebnim timom liječnika i medicinskih sestara. Neki ljudi su tretirani u opekotina centru ili odjelu intenzivne njege.

Prva stvar liječnici će učiniti je da se zaustavi lijekove ili liječenje infekcije zbog kojeg ste bolesni. Oni će također pokušati ublažiti simptome, spriječiti infekcije i podršku svoje ozdravljenje.

Zamijenite tekućinu i hranjive tvari. Vaše tijelo treba da ostane hidratizirana, a vaša koža treba proteina za obnovu. Vjerojatno ćete dobiti tekućine iz IV na prvi, a zatim se hraniti kroz cijev koja ide u želudac kroz nos.

Povećali svoj njegu kože rutinu izgledati mlađe sada.

Izgleda dobro u svakom Phot; Kako Briga za suhu, Red Ski; Iznenađujući načini za smanjenje bora; Protjerati Vrećice ispod očiju