streptase

Terapijski Klasa: TrombolitiËka

Koristi za Streptase

Farmakološka Klasa: aktivatora tkivnog plazminogena

Streptokinaza Također se koristi za otapanje krvnih ugrušaka u cijevi (kateteri) koje su umetnute u krvnim žilama.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke streptokinazom u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke streptokinazom gerijatrijskih bolesnika.

Prije Korištenje Streptase

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu ili cijev stavljena u jedan od Vaših krvnih žila.

Streptokinaza može izazvati krvarenje koje obično nije ozbiljna. Međutim, ozbiljno krvarenje može pojaviti kod nekih ljudi. Kako bi spriječili ozbiljne krvarenje, pažljivo slijedite upute koje ste dobili od svog liječnika. Kretanje što je manje moguće, i ne ustati iz kreveta na svoju vlastitu, osim ako vam liječnik ne kaže da je sve u redu da to učini.

Pazi za bilo krvarenje ili oozing na koži, kao što su oko mjesta ubrizgavanja ili kada se vadi krv iz ruke. Također, provjerite za krv u mokraći ili bowel movements. Ako imate bilo krvarenje ili ozljede, obavijestite svog liječnika ili medicinsku sestru odmah.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Plućna embolija Xarelto, Eliquis, Pradaxa, heparin, apixaban, rivaroksaban

Pravilna uporaba Streptase

Heart Attack Plavix, lizinopril, aspirin, metoprolol, atenolol, varfarin

Trombotski / tromboembolijskih poremećaja heparin, alteplase, streptokinazu, ACTIVASE, argatroban

Duboka venska tromboza Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoksaparin, heparin

 ili se priključiti Streptase grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Mjere opreza tijekom korištenja Streptase

Streptase nuspojave

Streptase (streptokinaze)