stres-dokaz vaše prehrane

Vi samo saznao da je vaš meke svjetlosti motor znači još jedan popravak zakona. To će naprezanje tekućeg računa, koji ste već bili žongliranja kao cirkuski izvođač.

Servis automat stoji u blizini, nudi slatko, masno, hrskavo i slane grickalice. Ti bi vaš izbor, nadajući se da će protjerati brige s visoko kaloričnu pomoć, čak i ako niste stvarno gladan.

Ipak, čokoladicu ili vrećicu čipsa daje samo na trenutak potaknuti na progib duhova. Rafinirani šećeri i škrob u većini pakirane grickalica “da se osjećate bolje za minutu, onda još gore”, kaže Bethany Thayer, MS, RD, direktor wellness programa i strategija na Henry Ford zdravstvenog sustava u Detroitu i glasnogovornik Dietetic Udruga.

Kad ste napeti, stres jedenja ili emocionalne jedući čini se da se aktivira kao automatski odgovor. To je posebno tako da ako vaše tijelo snažno reagira na stres objavljen hormona. Iz 2010. Studija sa Sveučilišta u Michiganu pokazalo je da kada se razina hormona stresa kortizola, pojačana u zdrave, ne-stresnim odrasli, oni su jeli više snack hrane.

Doista, stres može povećati želju za krafne, sladoled i druge visoke masnoće ili slatke hrane. Također ste vjerojatno da jedu manje redovite obroke i manje povrća. To može biti razlog zašto zgrabite šaku keksa u stresnim trenucima, umjesto zdrave grickalice poput mrkve ili nekoliko badema. Ne čudi, dakle, da stresni jedu udebljati češće od onih koji nisu stres eaters.

“Emocionalni ili stres jede uskoro postaje navika koja se mijenja kako se redovito jedu”, kaže Thayer. Zdrava prehrana i dobra prehrana nestati kao svoj dnevni plan obroka počinje gleda kao na izborniku za mladunče izviđača sleepover.

“Hrana vozi svoje ponašanje i svoje ponašanje vozi svoj izbor hrane”, kaže Susan Kleiner, PhD, RD, specijalist prehrane i ljudskog rada i autor dobro raspoloženje dijeta. “Vi ste zaglavi dok ne stavite Vaše stopalo prema dolje.”

Možete razbiti stres jede ciklus i uživati ​​zdrav način ishrane, čak i ako se teška vremena i dalje, s tim učinkovitim idejama

Umjesto da jede, pokušajte jedno od rješenja navedenih. Dodajte ga u svoje akcijske izbora, ako to radi ili pokušajte s drugim sljedeći put. Pronalaskom zdravije alternative, vi ćete se osjećati u kontrolu. Tada ćete biti spremni za sljedeći korak: “Morate shvatiti što je uzrok stres i raditi na ublažavanju to”, kaže Thayer.

IZVORI

Rutters, F. gojaznost, siječanj 200; vol 17: pp 72-77.

Adam, T. Fiziologija i ponašanje, srpanj 200; vol 91: pp 449-458.

George S. Psychoneuroendocrinology, Svibanj 201; vol 35: pp 607-612.

Torres, S. Prehrana, studeni-prosinac 200; vol 23: pp 887-894.

O’Connor, D. Health Psychology, siječanj 200; vol 27: pp S20-S31.

Epel, E. Annals of New York Academy of Sciences, prosinac 200; vol 1032: str 208-210.

Kristeller, J. Poremećaji prehrane, siječanj 201; vol 19: pp 49-61.

Centar za web stranice Imajući Smetnje: “Principi pažljiv jelo.”

Bethany Thayer, MS, RD, direktor wellness programa i strategija, Henry Ford zdravstvenog sustava, Detroi; Glasnogovornik, nutricionistička udruga.

Elissa S. Epel, PhD, izvanredni profesor psihijatrije, University of California, San Francisc; ko-redatelj, UCSF Centar za gojaznost procjene, studije i liječenje.

Susan Kleiner, PhD, RD, autor, dobro raspoloženje dijeta.