stres i visok krvni tlak: Koja je veza?

Stres i dugoročno visoki krvni tlak ne može biti povezano, ali poduzimaju korake za smanjenje stresa mogu poboljšati opće zdravlje, uključujući i krvni tlak. Otkrijte kako.

Stresne situacije mogu izazvati vaš krvni tlak spike privremeno, ali mogu naglasiti također uzrokovati dugoročne visok krvni pritisak? Može sve one kratkoročne povezanih sa stresom šiljci krvni tlak se dodati i uzrokovati visoki krvni tlak u dugoročno? Istraživači nisu sigurni.

Međutim, vježbanje tri do pet puta tjedno u trajanju od 30 minuta može smanjiti razinu stresa. A ako ste bili s visokim krvnim tlakom dijagnoze, radi aktivnosti koje vam mogu pomoći upravljati svojim stres i poboljšati svoje zdravlje mogu napraviti dugoročne razlika je u snižavanje krvnog tlaka.

Povezivanje stresa i krvni tlak izazovan

Vaše tijelo proizvodi navalu hormona i kada ste u stresnim situacijama. Ti hormoni privremeno povećanje krvnog tlaka uzrokujući svoje srce kuca brže, a vaše do sužavanja krvnih žila.

Nema dokaza da je stres sam po sebi izaziva dugoročnu visokog krvnog tlaka. Može biti da je druga ponašanja povezani sa stresom – kao što su prejedanje, pijenje alkohola i loših navika spavanja – uzrokovati visoki krvni tlak. Međutim, kratkoročne povezanih sa stresom šiljci u vaš krvni tlak doda se tijekom vremena može staviti na rizik od razvoja dugoročne visokog krvnog tlaka.

Moguće je da je zdravstveni uvjeti vezani za stres – kao što su tjeskoba, depresija i izolacija od prijatelja i obitelji – može se povezati s bolestima srca, ali nema dokaza da su povezani s visokim krvnim tlakom. Umjesto toga, moguće je da su hormoni kad ste emotivno naglasio može oštetiti vaše arterije, što dovodi do bolesti srca. To također može biti da je bio deprimiran može izazvati samo-destruktivno ponašanje, kao što je zanemarivanje uzeti svoje lijekove za kontrolu visokog krvnog tlaka ili drugih uvjeta srce.