studije spavanja

Poremećaj spavanja Trendovi

Sleep studije su testovi koji bilježi što se događa s vašim tijelom za vrijeme spavanja. Studije su učinili kako bi saznali što je uzrok vaših problema sa spavanjem.

Najčešće studije spavanja su

Ako vaš liječnik misli da može imati rad u smjenama poremećaj spavanja ili neki drugi problem s unutarnjim satom vašeg tijela (cirkadijurni ritam), možda imate test pod nazivom actigraphy. Za ovaj test, nosite uređaj na zapešću koja izgleda kao sat. Uređaj mjeri vaš pokret za vrijeme spavanja i kada se probudi. Ona pomaže liječnik naučiti ono puta tijekom dana ste aktivni i koje vrijeme se spava.

Sleep studije se obično obavlja u stanju laboratoriju. No, studije spavanja također može biti učinjeno s prijenosnih uređaja koje koristite kod kuće.

Sleep studije su učinili kako bi problemi sa spavanjem, uključujući

Polysomnogram. Ovaj test bilježi nekoliko funkcija tijela za vrijeme spavanja, uključujući moždane aktivnosti, pokreta očiju, kisika i ugljičnog dioksida u krvi razina, otkucaja srca i ritma, disanja stopa i ritam, protok zraka kroz usta i nos, hrkanje, pokrete tijela mišića i prsa i trbuh pokret; Test višestrukog latenciju sna (MSLT). Ovaj test mjeri koliko je to vas vodi zaspati. Također se određuje da li ulazite REM spavanje; Održavanje budnosti testa (MWt). Ovaj test mjeri da li mogu ostati budan u vrijeme kada se normalno probuditi.

Apneja za vrijeme spavanja, kad odrasla osoba redovito zaustavlja disanje tijekom spavanja u trajanju od 10 sekundi ili dulje; Pretjerano hrkanje; Problemi koji borave budan, poput narkolepsije; Problemi s noćnim ponašanja, kao što je hodanje u snu, noći strahota, ili mokrenje u krevet; Problema sa spavanjem po noći (nesanica). To može biti uzrokovan stresom, depresija, glad, fizički nemir, ili drugih problema; Problemi spavanje tijekom dana, jer ćete raditi noću ili ne rotiranje radom u smjenama. Taj san je problem zove smjenama poremećaja spavanja; Uvjeti poput poremećaja periodičnog pokretanja udova, koji se ponavlja trzanje mišića nogu, ruku ili nogu u snu.