sukralfat

Koristi za sukralfat

Terapijski Klasa: protiv čira, Protectant

Sukralfat radi formiranjem “ barijere ” ili “ premaz ” preko čira. To štiti čir od kiseline u želucu, omogućujući mu da ozdravi. Sukralfat sadrži aluminijsku sol.

sukralfat je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, sukralfat koristi se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za sukralfat, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na sukralfat ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

sukralfat je testiran u ograničenom broju djece. U učinkovitim dozama, lijek nije dokazano da uzrokuju različite nuspojave ili problema nego u odraslih.

Prije Korištenje sukralfat

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređujući korištenje sukralfat u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama, sukralfat ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate sukralfat, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći sukralfat s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje sukralfat s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje sukralfat. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Sukralfat je najbolje uzeti s vodom na prazan želudac 1 sat prije jela i prije spavanja, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika.

Uzmi sukralfat za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje. Isto tako, važno je da zadržite svog liječnika termine za preglede, tako da vaš liječnik će biti bolje u mogućnosti da vam reći kada prestati uzimati sukralfat.

Doza sukralfat biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze sukralfat. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu sukralfat, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Antacidi mogu se poduzeti sukralfat kako bi se smanjiti bolove u želucu, osim ako vam je liječnik rekao da ih ne koriste. Međutim, antacidi ne treba uzeti u roku od 30 minuta prije ili poslije sukralfat. Uzimanje ovih lijekova preblizu može zadržati sukralfat ispravan rad.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Pravilna uporaba sukralfat

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mjere opreza tijekom korištenja sukralfat

GERB omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Čir na dvanaestercu omeprazol, pantoprazol, ranitidin, Prilosec, Protonix, famotidine

Čir na želucu omeprazol, pantoprazol, ranitidin, Prilosec, Protonix, famotidine

HIPERFOSFATEMIJA zatajenja bubrega Carafate, Renvela, sevelamer, Renagel®, Fosrenol, Velphoro

sukralfat nuspojave

sukralfat