sulfonamida (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Sulfonamidi ne bi trebalo dati dojenčad manje od 2 mjeseca starosti, osim u režiji pacijenta liječniku jer sulfonamidi mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave.

Sulfonamidi su najbolje uzeti s punom čašom (8 unci) vode. Još nekoliko čaša vode treba uzeti svaki dan, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. Pijenje puno vode pomoći će spriječiti neke neželjene učinke sulfonamida.

Za pacijente koji uzimaju oralni oblik tekući ovog lijeka

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi ili urina. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, to je najbolje da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta danju i noću. Ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

skladištenje

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.