suprapubična kateter za njegu – Pregled tema

Suprapubična Kateter je tanka, sterilnu epruvetu koristi za drenažu urina iz mjehura kada se ne može mokriti. Ova vrsta katetera koristi, ako niste u mogućnosti koristiti kateter koji se umeće u uretru. Uretra nosi mokraću iz mjehura izvan tijela.

Kad je kateter u mjehuru, mali balon se napuše kako bi kateter na mjestu.

Urinu ispusti iz mokraćnog mjehura u vrećicu koja se obično priključen na bedro. Ponekad kateter cijev ima ventil koji omogućuje drenažu urina u WC ili drugog spremnika.

Možda će vam trebati ovu vrstu katetera, ako imate oštećenja živaca ili ako imate problema s mjehurom ili uretre.

Koliko imate kateter ovisi o tome zašto ste ga. Mnogi ljudi to potrebno za dugo vrijeme.

Nakon što je kateter za dugo vremena povećava rizik od dobivanja infekcije mokraćnog sustava. Početna skrb fokusira na prevenciji infekcija.

Očistite područje oko katetera sa sapunom i vodom jednom dnevno.

Uvijek operite ruke sapunom i vodom prije i poslije rukovanja svoj katetera; Uvjerite se da je kateter cijevi ne bi iskrivila ili kinked i da mokraća teče iz katetera u zbirci urin vrećice; Držite vrećicu za prikupljanje urina ispod razine svog mjehura; Uvjerite se da je skup urin jastuka ne povučete i povucite na katetera; Možete tuš s kateterom i urin vrećicu za prikupljanje na mjestu, osim ako su rekli da ne; Čišćenje vrećici svaki dan nakon što ga izvadite iz katetera. Koristi drugu posudu dok očistiti torbu. Za čišćenje torbu, ispunite ga s 2 dijela octa na 3 dijela vode i pustiti da odstoji 20 minuta. Zatim ga isprazniti, i pustiti da se osuši na zraku.