talimogene laherparepvec

Talimogene laherparepvec je rak lijek koji utječe na djelovanje imunološkog sustava, pomaže tijelu proizvesti “antitumorsko” odgovor. Talimogene laherparepvec je genetski modificirana slaba forma tipa 1 herpes simplex virusa (virus koji uzrokuje običnu prehladu čireve).

Talimogene laherparepvec se koristi za liječenje vrsta raka zove melanom kada je na koži ili u limfnim žlijezdama.

Talimogene laherparepvec se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Slijedite sve upute na Vašem medicine oznaka i paket. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim medicinskim stanjima, alergije, i svi drugi lijekovi koje koristite.

Do slučajnog izlaganja virusu u talimogene laherparepvec može uzrokovati da se razvije simptome infekcije virusom herpesa. Međutim, melanom ne liječenje može dopustiti da se rak razvije i širiti na druge dijelove tijela. Melanom je teško liječiti nakon što napreduje, i ova vrsta raka može biti smrtonosna. Razgovarajte sa svojim liječnikom o rizicima i prednostima korištenja talimogene laherparepvec.

Vi ne bi trebali biti tretirani s talimogene laherparepvec ako ste alergični na nju, ili ako

imate slabe imunološki sustav (uzrokovana bolešću ili primjenom određenih lijekova); ili

ste trudni.

Da bi bili sigurni da je ovaj lijek je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

rak krvi (leukemija)

rak koštane srži (mijelom)

HIV ili AIDS-a

autoimunog poremećaja kao što su reumatoidni artritis, lupus, psorijaza ili

povijest hladno čireve ili genitalnog herpesa

ako ste trudni; ili

ako koristite steroidni lijekove (prednizon, deksametazon, flutikazon, ili drugi).

Obavijestite svog liječnika ako netko u vašem kućanstvu trudna ili ima slab imunološki sustav.

Ovaj lijek može štetiti nerođeno dijete ili uzrokovati urođene mane. Ne koristite ako ste trudni, i recite svom liječniku odmah ako zatrudnjeti. Koristite učinkovitu kontracepciju za sprječavanje trudnoće dok koristite ovaj lijek. Slijedite liječničke upute o tome koliko dugo bi se spriječilo trudnoću nakon liječenja završava.

Nije poznato da li talimogene laherparepvec prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Vi ne bi trebali dojiti dok koristite ovaj lijek.

Talimogene laherparepvec se ubrizgava izravno u tumor na koži ili u limfnim čvorovima pod kožu. Zdravstvenih usluga će vam dati tu injekciju.

Ovaj lijek se obično daje svaka 2 tjedna ili dok se tumor je nestao. Prve dvije injekcije talimogene laherparepvec obično daje 3 tjedna apart.

Vaši pružatelji skrbi će koristiti posebne mjere opreza kako bi se izbjeglo dobivanje ovog lijeka na drugim dijelovima tijela. Ako ovaj lijek slučajno dospije na kožu, oprati sapunom i toplom vodom.

Virus koji se nalazi u talimogene laherparepvec je slab oblik herpes simplex virus koji može širiti na druge dijelove tijela. Pažljivo slijedite liječničke upute o brigu o mjestima na tijelu gdje se ubrizgava ovaj lijek.

Najmanje 1 tjedan nakon davanja injekcije, imajte na području liječenja prekriven hermetičan i vodootporne zavojem. Možda je potrebno da bi tretirano područje pokriveno duže od 1 tjedna ako je isušivanje ili curi.

Promijenite preljev često, kako bi tretirano područje čistim.

Nosite gumene rukavice dok čišćenja područja liječenja ili stavljanjem na novi zavoj. Postavite koriste rukavice i bandaže u zatvorenoj plastičnoj vrećici i bacite u smeće.

Virus u ovom medicina može proširiti i na druge osobe koje imaju bliske kontakte s. Izbjegavajte biti u blizini ljudi koji su bolesni ili imaju infekcije. Izbjegavajte ljubljenje svatko tko ima usta upaljeno ili groznice (ponekad se naziva groznica blister). Također izbjegavajte se u blizini trudnica.

Nazovite svog liječnika ako imate bilo kakvih novih lezija kože ili znakove tumora limfnih žlijezda, nakon što ste prestali koristiti talimogene laherparepvec.

Nazovite svog liječnika za upute, ako ste propustili termin za svoju injekciju.

Budući da je ovaj lijek daje liječniku u medicinskom okruženju, predoziranje je malo vjerojatno da se dogodi.

Izbjegavajte dodirivanje ili grebanje na područja u kojima se ubrizgava ovaj lijek.

Virus koji se nalazi u talimogene laherparepvec može proći u tjelesnim tekućinama (urin, izmet, povraćanje, sjeme). Izbjegavajte dopuštajući tjelesnim tekućinama da dođu u kontakt sa rukama ili drugim površinama koje se ne mogu očistiti. Uvijek koristite lateks prezervativ tijekom spolnog odnosa. Pružatelji skrbi trebaju nositi gumene rukavice dok čišćenje tijela pacijenta tekućine, rukovanje kontaminiranu smeće ili rublje ili mijenjanje pelena. Oprati ruke prije i nakon skidanja rukavica. Operite zaprljanu odjeću i posteljinu odvojeno od ostalog rublja.

Slijedite liječničke upute o tome koliko dugo bi trebali nastaviti koristiti ove mjere opreza nakon liječenja završava.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate znakove alergijske reakcije: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate bilo kakve znakove da ste svibanj biti u razvoju herpes simplex virus, kao što su

trnci, žarenje ili bol (osobito oko usta ili genitalija)

slabost ili grčevi u ruci ili nozi, ponekad s gorućeg bola

konfuzija, teška pospanost; ili

mjehurići stvaraju na prstima ili uši, ili oko usta ili genitalija.

Isto tako nazvati svog liječnika ako imate

bilo oštećenja kože koja neće zacijeliti; ili

crvenilo, oteklina, toplina, oozing, ili kože se mijenja, gdje je dobio injekciju.

Česte nuspojave mogu uključivati

groznica, zimica, simptomi slični gripi

umor

mučnina; ili

bol u kojima je ubrizgan lijek.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088.

Uobičajena odrasle doza za melanoma – Metastatski

Početna doza; -Up u 4 ml u koncentraciji od 10 (6) [1 milijun] jedinice koje tvore plak (PFU) po ml po interlezionalnu injekciju .; -Largest Lezija (e) treba ubrizgati prvi .; Preostalog lezija (e) bi trebao biti prioritet za injekcije se temelji na veličini lezije .; Druga doza; -Up u 4 ml u koncentraciji od 10 (8), [100 milijuna] PFU po mL do interlezionalnu injekciju 3 tjedna nakon početnog tretmana .; -Novi Lezije koje se razvijaju od početnog liječenja treba ubrizgati prvi .; Preostalog lezija (e) bi trebao biti prioritet za injekcije se temelji na veličini lezije .; Svi naknadni tretman (uključujući i re-iniciacija); -Up u 4 ml u koncentraciji od 10 (8), [100 milijuna] PFU po mL do interlezionalnu injekciju 2 tjedna nakon prethodnog liječenja .; -Novi Lezije koje se razvijaju od prethodnog liječenja treba ubrizgati prvi .; Preostalog lezija (e) bi trebao biti prioritet za injekcije se temelji na veličini lezije .; Maksimalna doza: Ukupni volumen ubrizgavanja za svaki tretman ne smije prelaziti 4 ml za sve ubrizgan lezija kombinirane .; Trajanje terapije; -U Svaki tretman posjet: Lezije treba ubrizgati do maksimalno volumen ubrizgavanja ili dok sve ubrizgavaju lezija (e) su tretirani .; Full tijek tretmana: najmanje 6 mjeseci, osim ako je potrebno drugo liječenje ili dok ne postoje za injekcije lezije liječiti .; Komentari; Volumen injekcije mora se temeljiti na veličini lezije (oštećenja grupirani zajedno treba tretirati kao jedan lezija); -Greater Od 5 cm: Do 4 mL; -Greater Od 2,5 cm do 5 cm: do 2 ml; -Greater Od 1,5 cm do 2,5 cm: do 1 ml; -Greater Od 0,5 cm do 1,5 cm: do 0,5 ml; 0,5 cm ili manje: do 0,1 ml; Upotrijebiti: lokalno liječenje neoperabilnim kožu, potkožnim i čvora lezija u bolesnika s MM rekurentnim nakon operacijskog zahvata.

Obavijestite svog liječnika o svim svojim sadašnjim lijekovima i bilo početi ili prestati koristiti, pogotovo

lijek za liječenje herpes (aciklovir, valaciklovir ili drugi); ili

lijekove koji slabe imuni sustav (kao što je rak medicini, steroida i lijekovi za sprječavanje odbacivanja transplantiranih organa).

Ovaj popis nije potpun. Drugi lijekovi mogu komunicirati sa talimogene laherparepvec, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik.

 Cerner Multum, Inc Verzija: 1.01. Datum revizije: 2016/01/04, 20:20:14.