Tasmara

Upotreba tolkapon je povezan s rizikom od potencijalno fatalne, akutna fulminantnog zatajenja jetre. Izbjegavajte primjenu u bolesnika s bolešću jetre i pratiti jetrene enzime prije početka liječenja s tolkapon i povremeno tijekom terapije. Prekinuti terapiju ako disfunkcije jetre razvije ili ako bolesnik ne pokazuje znatnu kliničku korist u roku od 3 tjedna od početka liječenja. Budite oprezni u bolesnika s teškom osnovnom diskinezije ili distonija.

Koristi za Tasmara

Terapijski Klasa: antiparkinson

Farmakološka klase: katehol-O-metiltransferaze Inhibitor

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika. Nema identificirati potencijalna uporaba tolkapona u djece.

Rizik od halucinacija (vid, sluh, ili osjećaj stvari koje nisu tamo) može se povećati u bolesnika starijih od 75 godina.

Prije Korištenje Tasmara

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji svog liječnika, kako bi se vaše stanje koliko je god moguće. Nemojte uzeti više ili manje od toga, a ne uzeti više ili manje često nego vaš liječnik odredio.

Važno je da vi i vaš liječnik raspraviti rizike ovog lijeka i da ste pročitali i potpišu informirani pristanak prije nego što počnete uzimati ovaj lijek.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. Tolkapon može imati ozbiljne posljedice na jetru. Morate imati redovite krvne testove učinjeno kako bi bili sigurni ovaj lijek ne utječe na jetru.

Zbog tolkapon može imati ozbiljne posljedice na jetru, te bi trebao gledati za bilo kakve znakove tih učinaka. Znakovi su tamni urin, svrbež, svijetle boje stolice, gubitak apetita, mučnina (trajnu), nježnost u gornjem desnom dijelu trbuha, neobična pospanost, dosada, ili osjećaj trom, neuobičajen umor ili slabost, ili žute oči ili kožu. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova, obratite se liječniku.

Nemojte prestati uzimati tolkapon bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti.

Tolkapon može uzrokovati vrtoglavicu ili nepromišljenost, pospanost, slabost, ili problema u razmišljanju ili koncentraciji. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste oprezni, dobro koordinirana, ili u stanju misliti.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Ako bi trebali imati taj problem, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba Tasmara

Halucinacije (vid, sluh, ili osjećaj stvari koje nisu tamo) se mogu javiti u nekih bolesnika. To je češća u starijih bolesnika.

Vi svibanj iskustvo mučninu, pogotovo kada se prvi put početi uzimati ovaj lijek.

Tolkapon uzrokuje urin za uključivanje svijetlo žuta. To je i za očekivati, dok ste ga uzimati. Ovaj efekt je bezopasno i da će otići nakon što prestanu uzimati lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Mjere opreza tijekom korištenja Tasmara

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Tasmara nuspojave

Tasmara (tolkapon)

Parkinsonova bolest Exelon, ropinirol benztropin, SINEMET® pramipeksola, karbidopa / levodopa, amantadin, Requip, Mirapex, Cogentin, rivastigmin, Azilect bromokriptin, triheksifenidil, Artane, selegilin, Rytary, Neupro, entakapon, Stalevo, biperdin, belladonna, Symmetrel, rasagilinska