Taxotere®

Povezanih s liječenjem povećava smrtnosti s nenormalnom funkcijom jetre, pri višim dozama, i kod pacijenata s karcinoma velikih stanica pluća i povijest prethodnog liječenja s platine terapija prima docetaksel pri 100 mg / m (2). Docetaksel ne bi trebalo dati pacijentima s bilirubina veći od ULN ili bolesnika s AST i / ili ALT veći od 1,5 x ULN istodobna s alkalnom fosfatazom veću od 2,5 x ULN. Ovi pacijenti imaju povećan rizik za razvoj ozbiljnih ili po život opasne toksičnosti. Monitor LFTs prije svakog ciklusa liječenja. Docetaksel terapija se ne smije davati bolesnicima s neutrofilnih točaka za manje od 1500 stanica / mm (3) dobiti česte krvne slike za praćenje za neutropenije. Teške reakcije preosjetljivosti, uključujući fatalne anafilaksije, zabilježene su u bolesnika koji su primali deksametazon premedikacija. Koristite je kontraindiciran u bolesnika s teškim preosjetljivosti na docetaksela ili polisorbat 80. Teška zadržavanja tekućine može dogoditi.

Koristi za Taxotere

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Farmakološka Klasa: inhibitor mitoze

Docetaksel pripada skupini lijekova koji se nazivaju antineoplastici (lijekovi raka). To ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništene po tijelu. Budući da je rast normalnih stanica također može utjecati docetakselom, drugih neželjenih efekata također će se pojaviti.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ove namjene nisu uključeni u označavanje proizvoda, injekcija docetaksel koriste u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Taxotere

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost docetaksela injekcije u djece.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost docetaksela injekcije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene učinke i dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju injekciju docetaksel.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže docetaksel. To ne može biti specifična za Taxotere. Molimo pročitajte pažljivo.

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge neželjene posljedice. Prije primitka ove lijekove, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Dobit ćete ovaj lijek u bolnici ili u liječenju raka centra. Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Također će se dati steroidni lijek za nekoliko dana kako bi se spriječilo neželjene učinke od docetaksel. Pažljivo slijedite upute o tome kako da se steroid. Ako ste zaboravili uzeti steroid, obavijestite svog liječnika prije nego što primaju dozu.

Ovaj lijek bi trebao doći s uputi o lijeku. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Docetaksel se može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Pravilna uporaba docetaksela

Ovaj lijek može uzrokovati promjene u krvne slike zbog leukemije ili drugih problema u krvnim godina nakon upotrebe, ili može povećati rizik od akutne mijeloične leukemije (AML), vrste raka krvi. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi ovih rizika.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, vrućica ili zimica, poteškoće s disanjem ili gutanjem, brz ili nepravilan rad srca, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, usta ili grla s ovim lijekom.

Docetaksel može uzrokovati edem ili fluid zadržavanje, što znači da vaše tijelo drži previše vode. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate brz dobitak na težini, otežano disanje, bol u prsima ili nelagoda, ekstremne umor ili slabost, nepravilnog disanja, nepravilan rad srca, ili pretjerano oticanje ruku, zapešće, gležanj, ili stopala.

Ozbiljne kožne reakcije može se dogoditi s ovim lijekom. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate plikova, piling, ili crveni osip na rukama ili nogama nakon primitka ovog lijeka.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate gori, ukočenost, trnce, ili bolne senzacije u rukama, ruke, noge, ili noge. To mogu biti simptomi stanja koje se naziva periferna neuropatija.

Obavijestite svog liječnika odmah ako imate promjene vida, kao što su zamagljen vid, poteškoće čitanja, ili bol u oku s ovim lijekom. To mogu biti simptomi ozbiljnog očiju problem nazvan cistoidni edem makule.

Ovaj lijek sadrži alkohol koji može uzrokovati neke ljude da postanu pospana, vrtoglavicu, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste u glavi i nisu na oprezu.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Mjere opreza tijekom korištenja Taxotere

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Taxotere nuspojave

Taxotere (docetaksel)

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Rak prostate estradiol, Premarin, Lupron, Estrace, bicalutamid, Casodex

Rak dojke metotreksat, tamoksifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol

Rak dojke metastatičke tamoksifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol, Xeloda

Ne-malih plućnih stanica avastin, metotreksat, Taxol, cisplatin, Opdivo, paklitaksel