tehnecij tc 99m albumin agregirani (intravenski) Opis i marke

Tehnecij Tc 99m albumin nagomilanog injekcija je radiološki. Radiofarmaceutika su radioaktivni agensi, koji se mogu koristiti za pronaći i liječenje određenih bolesti ili da se proučavati djelovanje tjelesnih organa.

Tehnecij Tc 99m albumin nagomilanog ubrizgavanje se koristi kako bi vaš liječnik vidi sliku pluća pomoći procijeniti probleme pluća kod djece i odraslih. Također se koristi kako bi se vaš liječnik vidi sliku svoje peritoneovenous [LeVeen] skretnica.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika s specijalističku obuku u nuklearnoj medicini.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite dijagnostički test, sve rizike testa mora se odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Također, i druge stvari mogu utjecati na rezultate ispitivanja. Za ovaj test, u nastavku treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost tehnecij Tc 99m albumina agregiranom injekcije u djece.

oprema

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke tehnecij Tc 99m albumina agregiranom injekcije u gerijatrijskih bolesnika.

Alergije

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

gerijatrijske

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje ovog dijagnostičkog testa. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vi ili vaše dijete dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena prije nego što su skeniranje.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas ili vaše dijete provjeriti usko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Ostale interakcije

Dok koristite ovaj lijek, vi ili vaše dijete može biti izloženo zračenju. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate pitanja u vezi toga.

Druge zdravstvene probleme

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.